Diari Més

Comín renuncia a la delegació del seu vot al Parlament

El diputat d’ERC manté l’escó i evita així que la Mesa s’hagi de pronunciar sobre el tràmit, que Cs i PSC intentaven revocar

Toni Comín durant una compareixença davant la premsa a Brussel·les.

Comín renuncia a la delegació del seu vot al ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d’ERC Toni Comín ja no tindrà el seu vot al Parlament delegat en el portaveu o president del seu grup parlamentari. Aquest mateix dimarts, la Mesa del Parlament tractarà el cas després de rebre per part del propi Comín un escrit renunciant a la delegació de vot que li va ser concedida quan tenia mesures cautelars interposades per la justícia belga. Amb aquesta renúncia, Comín evita que la Mesa del Parlament hagi de prendre una decisió sobre mantenir-li o retirar-li aquesta delegació de vot després d’haver quedat sense restriccions de moviment forçades per Bèlgica. I és que PSC i Cs havien presentat una petició de reconsideració de la decisió de la Mesa d’acceptar la delegació del seu vot, en conèixer’s la darrera decisió de la justícia belga. Ara, després de la renúncia, la Mesa no cal que s’hi pronunciï i el diputat, tot i no poder votar, podrà mantenir el seu escó al grup d’ERC.

La decisió de Comín deixa ERC amb un vot menys, i debilita la majoria independentista de cara a possibles votacions. Tot i que l’elecció del president de la Generalitat ja s’ha fet i era el que més preocupava a JxCat i ERC, es poden donar altres situacions on una abstenció de la CUP podria fer que quedessin empatats el bloc sobiranista de JxCat i els republicans, i l’altre gran bloc no independentista amb Cs, PSC, comuns i PPC. De fet, aquesta aritmètica podria tornar a ser clau en casos rellevants com una votació dels pressupostos de la Generalitat, on sense el vot de Comín, caldria el suport d’al menys un diputat de la CUP i l’abstenció de la resta per poder tirar-los endavant.

tracking