Diari Més

Judicial

Llibertat amb càrrecs pels cinc detinguts per desviament de fons de la Diputació de Barcelona

E reusenc Víctor Terradelles i la resta d'arrestats s'han negat a declarar davant del jutge instructor

Pla mitjà des de darrere de dues furgonetes de la policia espanyola entrant al parking subterrani de la Ciutat de la Justícia, el 25-5-18.

Pla mitjà des de darrere de dues furgonetes de la policia espanyola entrant al parking subterrani de la Ciutat de la Justícia, el 25-5-18.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona ha deixat aquest divendres al migdia en llibertat amb càrrecs els cinc principals detinguts aquest dijous per la Udef de la policia espanyola en una operació contra suposades subvencions irregulars atorgades per la Diputació de Barcelona per a la cooperació amb el tercer món. El reusenc Víctor Terradelles, president de la fundació CATmón; Joan Carles Garcia Cañizares, alcalde de Tordera (Maresme); Jordi Castells, subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat; Jonathan Jorba, excap de l'Oficina de Cooperació de la Diputació; i Joaquim Ferrer, exdirectiu de Pimec, s'han negat a declarar i han quedat lliures sense cap tipus de mesura cautelar, com la resta de la trentena d'arrestats aquest dijous.

En sortir, cap dels investigats ni els seus advocats ha volgut fer declaracions, excepte l'advocat de CDC Francesc Sànchez, que ha anat a rebre el reusenc Terradellas després que quedés en llibertat. Ha assegurat que el president de la Fundació CATmón no va cometre «cap irregularitat» i que «només apareix en un expedient», que és «de 20.000 euros». «I evidentment això no va d'expedients administratius», ha afegit Sànchez als periodistes, sense aturar el pas. A la Ciutat de la Justícia, a la sortida, també l'esperava Judit Aixalà, que és la seva parella i que aquest dijous també va ser detinguda en el marc de l'operació.

Durant l'operació policial d'ahir dijous es van detenir 3o persones. Cinc d'elles han passat a disposició judicial avui, mentre que els altres 25 detinguts van ser deixats en llibertat per la tarda, a l'espera de ser citats pel jutge. Entre ells, hi havia la dona president de la Fundació CATMón, Judit Aixalà, que va ser detinguda al matí al seu domicili particular al carrer de les Carnisseries Velles de Reus. Aixalà va ser posada en llibertat després de declarar en una comissaria de Barcelona a l'espera de passar a disposició judicial quan la reclami el jutge.

tracking