Diari Més

JxCat assegura que Torra pot fer la presa de possessió dels consellers a les presons

Dalmases assegura que «l'única necessitat és que es faci davant el president, no que es faci físicament en un lloc determinat»

El diputat de JxCat assegura que

JxCat assegura que Torra pot fer la presa de possessió dels consellers a les presonsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presa de possessió dels consellers del Govern de Quim Torra és la següent passa -i teòricament la definitiva- perquè l'Estat aixequi l'aplicació del 155. JxCat insisteix en restituir els membres de l'executiu de Carles Puigdemont que ho vulguin, i així ho ha reiterat el 131è president de la Generalitat.

Tot i això, Jordi Turull i Josep Rull continuen empresonats a Estremera. En aquest context, el diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha assegurat en una entrevista a La Xarxa aquest divendres al matí que l'acte ja seria efectiu si Torra és davant dels consellers en la presa de possessió: «Tal com està prevista i legislada la presa de possessió dels consellers, l'única necessitat és que es faci davant el president, no que es faci físicament en un lloc determinat». Així, Dalmases obre la porta perquè Torra es desplaci a les presons amb l'objectiu que els consellers empresonats prenguin possessió. D'altra banda, el diputat ha assegurat que les relacions amb ERC estan «més enfortides que mai», i ha defensat pactar-ho «tot» amb la CUP, també les discrepàncies.

tracking