Diari Més

Política

Ciutadans tornaria a guanyar a Catalunya però el bloc independentista ampliaria la seva majoria

Segons el sondeig del CEO, la CUP seria la formació que més pujaria i els partidaris de la independència arribarien al 48%

La líder de Cs, Inés Arrimadas, durant el seu discurs en el ple d'investidura.

Arrimadas «Els que han trencat els ponts amb Espanya no els poden reconstruir»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciudadanos tornaria a guanyar les catalanes si bé perdria entre dos i tres escons, seguit d’uns JxCat i ERC també a la baixa, mentre que la CUP triplicaria gairebé els seus escons, la qual cosa ajudaria el bloc independentista a ampliar la seva majoria, segons un sondeig el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

Segons les dades fetes públiques avui pel CEO -organisme dependent de la Generalitat- partint del primer baròmetre de 2018, si demà se celebressin eleccions en cataluña Ciutadans tornaria a guanyar les eleccions obtenint entre 33 i 34 diputats -ara té 36-, mentre que Junts per Catalunya aconseguiria entre 30-32 -ara té 34-, i ERC assoliria entre 29 i 32 -en té 32 en la present legislatura.

D’acord amb aquest sondeig, realitzat l’abril a 1.500 persones de forma presencial, la CUP gairebé triplicaria resultats passant de 4 diputats a 11.

Amb aquests resultats, les formacions independentistes ampliarien la seva majoria absoluta en el Parlament, ja que en aquests moments JxC, ERC i la CUP sumeixin 70 escons, però en unes noves eleccions podrien obtenir entre 70 i 75 escons.

Els partidaris de la independència de Catalunya tornen a ser majoritaris i se situen en el 48%. En canvi, els que no volen la independència es queden amb el 43,7%, a més de 5 punts de distància.

tracking