Diari Més

Millo afirma que les denúncies d'adoctrinament podrien afectar mig miler de professors

El delegat del Gopvern espanyol a Catalunya ha explicat que s’estan estudiant un total de 134 casos

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

Millo acusa l'alcalde de Torredembarra d'«ofendre» la senyera i li reclama que la posi al costat de l'espanyolaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha qualificat de «molt important» que els secretaris d’Estat de Seguretat i d’Educació es reunissin amb els familiars dels alumnes de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, fills de guàrdies civils, que van ser presumptament «humiliats» per diversos professors després de l’1-O, i les famílies dels quals «ho estan passant molt malament».

En declaracions a RNE-Ràdio 4, Millo ha explicat que «no només són humiliacions i tractes poc correctes, sinó que en alguns casos podríem estar parlant de suposadament un possible delicte d’odi».

I ha anat més enllà en assegurar que hi ha més casos «concrets i identificats de comportaments absolutament inacceptables» i que l’alta inspecció d’educació està «analitzant i estudiant» un total de «134 casos que podrien afectar a 500 professors».

«No es deixarà d’escoltar els qui manifesten un tracte vexatori o humiliant als seus fills. Si hi ha algun cas, s’ha de depurar», ha dit, i ha apuntat que es tracta d’un «percentatge molt petit» entre els 120.000 mestres catalans, si bé ha criticat «la tolerància de l’entorn que tolera i fins i tot està disposat a defensar al qual actua malament», una mica «més greu en xifres i volum».

tracking