Diari Més

Un diputat alemany reclama l'«alliberament» de Puigdemont

El parlamentari Diether Dehm, del partit d'esquerres Die Linke, ha visitat a Puigdemont a la presó de Neumünster

Cartell en alemany on s'hi llegeix «Llibertat pels presos polítics catalans» en alemany a l'entrada de la presó de Neumünster.

Un diputat alemany reclama l'«alliberament» de PuigdemontACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat alemany Diether Dehm, del partit d'esquerres Die Linke, ha visitat aquest diumenge Carles Puigdemont a la presó de Neumünster i ha reclamat el seu alliberament.

En declaracions a la premsa recollides per Catalunya Ràdio, Dehm ha assegurat que els dos delictes pels quals es processa Puigdemont, rebel·lió i malversació, podrien no tenir base a Alemanya i que, si això és així, «la justícia alemanya només té una via, alliberar-lo».

Dehm ha assegurat que Espanya no té «un sistema de justícia 100% democràtic» i ha afegit que si l'Estat fos «realment democràtic» huria «trobat maneres d'arribar a compromisos» sobre Catalunya. Segonos ell, Puigdemont «està preocupat» per una possible extradició perquè no creu que fos tractat amb bones condicions a Espanya.

De fet, Dehm ha dit que a les presons espanyoles hi ha hagut «tortures» i s'han vulnerat drets fonamentals, i ha recordat els casos en aquesta línia pel que fa a ex-presos d'ETA.

Dehm ha estat especialment crític amb el rol del rei Felip VI, a qui ha retret que no busqués «un acord» entre Madrid i Barcelona per intentar «rebaixar les tensions». «Si jo fos en una situació com la del rei», ha dit el diputat, «intentaria trobar la manera de buscar compromisos, i no estaria amb un bàndol i condemnaria l'altre».

tracking