Diari Més

Ponsatí creu que «si s'actua amb justícia, la demanda d'extradició no es pot concedir»

La consellera destituïda considera que «un dia o altre» hauran de començar negociacions amb les institucions espanyoles per desencallar la situació

La consellera destituïda, Clara Ponsetí,

El jutge d'Edimburg deixa Clara Ponsatí en llibertat amb cautelarsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exdiputada de JxCat, Clara Ponsatí, consellera d'Ensenyament destituïda en aplicació de l'article 155, creu que no es poden fer «pronòstics definitius» davant l'euroordre de detenció però ha assegurat que té «molta confiança» que la justícia escocesa «actuï com a tal». De fet, Ponsatí, que va retornar a Escòcia després d'uns mesos a Brussel·les, considera que «si s'actua amb justícia la demanda d'extradició no es pot concedir». Ponsatí, que no descarta que més dirigents «hagin d'anar a l'exili o que hi hagi més presos», ha pronosticat en una entrevista al Via lliure de RAC1 que «la resolució completa»« al cas català passarà per un nou referèndum, les condicions del qual dependran de la «capacitat política i de com es desenvolupin les negacions, que un dia o altre hauran de comença»«, ha afegit.

Just quan es compleixen sis mesos de l'1-O, Ponsatí ha demanat mantenir «respecte escrupolós per la justícia» a Escòcia i ha defensat que el govern escocès «no ha d'intervenir per res» al procediment judicial davant l'euroordre de detenció -Ponsatí va ser posada en llibertat amb mesures cautelars aquest dimecres després de declarar davant d'un jutge a Edimburg. Ara bé, ha assegurat, però, que «com a demòcrates estan esfereïts».

En definir l'1-O com «el dia de l'autodeterminació dels catalans, la consellera d'Ensenyament destituïda en aplicació del 155 ha titllat «d'atzucac democràtic» la situació d'ara a Catalunya. I que la solució passa per negociar. «No sé si amb Rajoy; si ell no vol seure com ho farem per seure-hi?», s'ha preguntat.

Ponsatí ha lamentat que «l'actitud de les autoritats espanyoles no afluixi» i ha instat l'independentisme a «mantenir la posició» malgrat el «risc» de més empresonaments. «La repressió és possible que segueixi, només la pares quan la fas inviable; és possible que hi hagi més gent que hagi d'anar a l'exili o que hi hagi més presos», ha resolt.

tracking