Diari Més

El Parlament portuguès reclama una «solució política» per a Catalunya i «respecte» a la «voluntat del poble català»

Aprova aquesta petició del Partit Comunista Portuguès, però no la que reclamava condemnar les «mesures repressives» del govern espanyol

Imatge de Carles Puigdemont a Gant.

El procés constituent i el Consell de la República centren les negociacions a l'espera que Puigdemont es pronunciïACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament portuguès ha reclamat aquest dijous una «solució política»per a la «qüestió nacional»a Espanya, alhora que ha demanat «respecte» per la «voluntat» dels seus pobles i, «en conseqüència», per la voluntat del «poble català».

Es tracta d'una part d'una moció presentada pel Partit Comunista Portuguès (PCP) que també reclamava la «salvaguarda» dels «drets socials» i «altres drets democràtics» dels pobles d'Espanya.

Aquesta part de la moció va ser aprovada amb els vots a favor del Partit Socialista (PS), el Bloc d'Esquerra (BE), el PCP, la Coalició Portugal al Front (PEV) i Persones Animals Natura (PAN), mentre que el Partit Social Demòcrata (PSD) i la Coalició Democràtica Unitària (CDS-PP) hi van votar en contra.

La moció del PCP va sotmetre a votació un altre punt que condemnava les «mesures repressives» i la «deriva autoritària del govern i les autoritats espanyoles» en relació a la situació a Catalunya. Aquest punt va ser tombat amb els vots de PSD, PS e CDS-PP, per bé que 21 diputats dels socialistes hi van votar a favor i 8 es van abstenir.

tracking