Diari Més

Sànchez i Forn compareixeran dimarts al Suprem per defensar poder sortir en llibertat

Les vistes es celebren davant la sala d'apel·lacions per uns recursos presentats al febrer

La Fiscalia presentarà «probablement» aquest divendres l'escrit sobre l'alliberament de Sànchez.

La Fiscalia presentarà «probablement» aquest divendres l'escrit sobre l'alliberament de SànchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número 2 de JxCat, Jordi Sànchez, i el conseller destituït Joaquim Forn assistiran dimarts a una vista davant la sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem. Forn està citat a les 10 hores i Sànchez a les 10.30 hores i tots dos podran ser físicament a la sala de vistes, tot i que només podran intervenir al final i si se'ls concedeix la paraula.

Durant les sessions s'analitzaran dos recursos presentats per les seves defenses contra interlocutòries dictades al febrer, quan el jutge Llarena va denegar-los la llibertat argumentant que existia risc de reiteració delictiva. En el cas de Forn, és un recurs per una interlocutòria del 2 de febrer i en el cas de Sànchez per una decisió de Llarena del passat 6 de febrer. Per tant, en el cas de Sànchez, no és una vista per decidir sobre el recurs presentat aquesta setmana per demanar un permís per anar al ple d'investidura. Aquesta petició encara s'està tramitant i la sala d'apel·lacions ha donat cinc dies a les parts perquè es posicionin.

La sala d'apel·lacions -formada pels magistrats Miguel Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde- ha fixat per dimarts vinent dues vistes per estudiar els recursos presentats per les defenses de Jordi Sànchez i Joaquim Forn.

Tots dos sortiran de la presó i se'ls traslladarà fins a la seu del Tribunal Suprem per assistir a la vista. En aquest tipus de compareixences, prenen la paraula la Fiscalia, l'advocacia de l'Estat, l'acusació popular (en aquest cas exercida per VOX) i també l'advocat del recurrent. No és necessari que els investigats assisteixin a la sessió tot i que hi poden ser si així ho sol·liciten.

L'antecedent de la vista de Junqueras

De fet, el passat 4 de gener ja es va celebrar una vista d'aquestes característiques sol·licitada per la defensa d'Oriol Junqueras. En aquell cas, el vicepresident destituït també va assistir-hi personalment i, a més, va poder intervenir al final prèvia autorització dels magistrats. Està per veure, doncs, si en les compareixences de dimarts Sànchez i Forn també podran prendre la paraula.

Vistes per recursos pendents del febrer

En el cas del conseller d'Interior destituït, la sala ha designat ponent el magistrat Miguel Colmenero. Es tracta d'una vista per estudiar un recurs d'apel·lació presentat per la seva defensa contra una interlocutòria del jutge instructor Pablo Llarena del 2 de febrer, on li denegava la llibertat considerant que persistia el risc de reiteració delictiva.

Posteriorment, la defensa de Forn ha fet nous passos per demanar al Suprem que alliberi el seu client. El darrer, dilluns passat, quan va presentar un nou escrit –aquest cop davant de Llarena i no de la sala d'apel·lacions- on insistia en els arguments expressats fins ara i donava especial importància a les declaracions de les setmanes anteriors de comandaments dels Mossos. En aquest escrit –encara pendent de resoldre- també esgrimia motius personals per sortir de la presó, com és el fet que en unes proves rutinàries a la presó d'Estremera havia donat positiu en una prova de tuberculina.

En el cas de Sànchez, assisteix davant la sala també per un recurs presentat pel seu advocat contra una interlocutòria del jutge Llarena de 6 de febrer. Per tant, la vista no es fa arran del recurs d'apel·lació presentat aquesta setmana contra la decisió del jutge instructor de denegar-li el permís per anar al ple d'investidura. Aquest recurs encara s'està tramitant i la sala ha donat cinc dies a les parts perquè es pronunciïn.

tracking