Diari Més

Diputats independents de JxCat ultimen constituir-se en associació

Els impulsors d'aquesta iniciativa estan ultimant els estatuts i el manifest fundacional de l'entitat

Carles Puigdemont

Diputats independents de JxCat ultimen constituir-se en associacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats independents de Junts per Catalunya (JxCat) estan ultimant la creació d'una associaciópròpia, per a començar a estructurar un moviment transversal i allunyat de «partidismes» dins de l'independentisme, segons han explicat a EFE fonts coneixedores de la iniciativa.

D'aquests preparatius ja està informat Carles Puigdemont, que el passat dissabte, en una intervenció des de Bèlgica davant de diputats i candidats deJxCata Vilafranca del Penedès (Barcelona), va apostar per consolidar com a «moviment polític» la marca amb la que es va presentar a les eleccions catalanes del 21-D.

La intenció dels seus promotors és que aquesta associació impulsada per diputats independents deJxCat-que cohabiten en un grup parlamentari amb membres del PDeCAT- puguin integrar-se tots aquells ciutadans que comparteixen els principissobiranistesde l'entitat, amb la condició que no militin a cap partit, han senyalat les fonts consultades.

Els impulsorsd'aquesta iniciativa estan ultimantelsestatuts i el manifest fundacional de l'associació, que podria constituir-sepròximament.

tracking