Diari Més

Torrent insisteix que la defensa de Sànchez valorarà si recorre al TEDH després de la decisió de Llarena

El president del Parlament avala la via europea després que el jutge del Suprem hagi denegat la presència del número dos de JxCat al ple d'investidura de dilluns

Imatge d'arxiu de Roger Torrent, president del Parlament.

Torrent: «S'ha d'acabar ja aquesta persecució política a base d'un relat completament fals»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha insistit que la defensa de Jordi Sànchez valorarà si recorre al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg per «defensar els drets» del candidat a la investidura, després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi denegat la seva presència al ple de dilluns. Així, segons fonts de la presidència de la cambra, Torrent avala que s'esgotin «totes les vies» per a defensar els drets de tots els diputats i la sobirania del Parlament, inclòs recórrer a Estrasburg. Torrent, doncs, manté de moment el ple d'investidura convocat per aquest dilluns a les 10:00 hores, a l'espera de si a la tarda es reuneix amb JxCat, el grup parlamentari que ha proposat la candidatura de Sànchez.

Llarena ha denegat aquest divendres la llibertat provisional i el permís de sortida puntual que havia sol·licitat la defensa de Sànchez, que no podrà ser present al Parlament de Catalunya el pròxim dilluns. El jutge ha resolt les dues peticions de cop en una interlocutòria de 27 pàgines que ha emès després de rebre l’escrit de la Fiscalia, però sense esperar a rebre els de l’Advocat de l’Estat i VOX. Basa la seva decisió en el «risc de reiteració delictiva» pel fet que els delictes que està investigant es van cometre –diu- mitjançant actuacions «legislatives i executives clarament il·legals» que van «desatendre de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals».

tracking