Diari Més

Torrent demana a Llarena que acordi «tot allò necessari» perquè Sànchez es pugui sotmetre al debat d'investidura dilluns

Recorda al jutge que és facultat del president de la cambra proposar candidat i data

Imatge del president del Parlament, Roger Torrent, a la reunió de la Junta de Portaveus, el passat 6 de març.

El Parlament debatrà dimecres les resolucions que reclamen garantir els «drets polítics» de Puigdemont, Turull i SànchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha enviat un escrit al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena en què li reclama que acordi «tot allò necessari» perquè Jordi Sànchez es pugui sotmetre al debat d'investidura previst per dilluns 12 de març a les 10.00 hores. En l'escrit, Torrent recorda al jutge que tant la proposta del candidat com la data del ple són «dues facultats» que li corresponen com a president de la cambra catalana, segons la Llei de la presidència de la Generalitat i el Govern. Llarena va donar aquest dimecres cinc dies a la Fiscalia i Vox per pronunciar-se sobre la petició de llibertat de Sànchez. El termini acaba dilluns, coincidint amb la data fixada pel Ple, de manera que la decisió de Llarena pot condicionar el calendari parlamentari si s'esgota el termini màxim dels cinc dies.

En l'escrit, Torrent informa Llarena que ha convocat el Ple per dilluns 12 a les 10 hores amb Sànchez com a candidat a ser investit president de la Generalitat. A més, remarca que Sànchez «va ser escollit diputat del Parlament de Catalunya en les eleccions del passat 21 de desembre», que va obtenir l'acta de diputat el passat 17 de gener i que «va adquirir així els drets de representació política que li atorga la seva condició de representants de la ciutadania».

D'aquesta manera, la presidència del Parlament considera que Sànchez compleix amb tots els requisits establerts per la pròpia Constitució per sotmetre's al debat d'investidura.

A més, Torrent recorda que va proposar Sànchez després de constatar en una ronda de consultes amb els grups parlamentaris que «és el diputat que compta amb més suports per a sotmetre's al debat d'investidura».

Per la seva banda, la defensa de Sànchez va presentar un escrit aquest dimecres al jutge perquè es pronunciï «de forma específica» en les properes hores sobre si el número dos de la llista de JxCat «pot acudir o no» a la investidura de dilluns. La defensa subratlla que, per a aquest aclariment, Llarena «no necessita donar trasllat a les parts».

tracking