Diari Més

JxCat manté Sànchez com a candidat a la investidura i confia que el Suprem permetrà que assisteixi al ple

Costa i Pujol no contemplen un ajornament de la sessió de dilluns després que el TC retingui el seu número dos a la presó i que Llarena doni cinc dies perquè les parts es pronunciïn sobre les peticions de llibertat

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, atén la premsa al Parlament el 7 de març de 2018.

JxCat manté Sànchez com a candidat a la investidura i confia que el Suprem permetrà que assisteixi al pleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat manté que Jordi Sànchez és el seu candidat a la investidura, després que el Tribunal Constitucional (TC) el retingui a la presó, i que el jutge del Suprem Pablo Llarena doni cinc dies a les parts perquè es pronunciïn sobre les peticions de llibertat del propi Sànchez, Quim Forn i Jordi Cuixart. En un contacte amb la premsa als passadissos del Parlament aquest dimecres al migdia, el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, i el vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, s'han mostrat confiats que el Suprem permetrà que Sànchez assisteixi al ple convocat per a dilluns. De fet, no contemplen que la sessió s'hagi d'ajornar, perquè s'ha demanat que si Llarena no allibera el candidat, sí que li pot donar el permís per assistir a la investidura amb prou marge com perquè sigui factible, una petició «diferent» i «complementària» a l'alliberament.

JxCat ha remarcat que el dia que l'Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans fa un informe per denunciar la presó preventiva dels «presos polítics», el Constitucional dona la raó a aquest organisme internacional fent un «ús abusiu» de la mesura presidiària. Així mateix, el grup considera «prematur» ajornar el ple d'investidura per si Llarena no resol abans sobre el permís a Sànchez. De fet, Costa ha fet notar que en la reunió que el grup ha tingut aquest dimecres al Parlament no s'ha parlat d'allargar o endarrerir el ple. Així, la formació independentista majoritària a la cambra espera que Llarena possibiliti finalment que Sànchez assisteixi a la seva investidura.

Al seu torn, i pel que fa a les negociacions amb la CUP, Pujol s'ha limitat a apuntar que les converses acabaran «bé» i que encara «queden dies». JxCat ja ha rebut les esmenes d'ERC al «preacord» anunciat aquest dimarts, un document que s'espera que facin arribar als anticapitalistes aquest dimecres a la tarda. La CUP haurà de valorar, aleshores, si val la pena o no convocar de nou el seu Consell Polític perquè debati sobre les noves propostes dels dos grups sobiranistes majoritaris. Ahir la diputada Maria Sirvent va deixar clar que només s'ho plantejarien en cas que vegin que les propostes són en clau de «fer República», i no per a fer més «autonomisme».

tracking