Diari Més

L'Estat creu que la decisió del TC obliga el Parlament a confirmar si la candidatura de Puigdemont queda descartada

Sáenz de Santamaría considera «pertinent» que l'alt tribunal doni trasllat a les parts per valorar si cal mantenir el recurs

Imatge d'arxiu de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sánchez de Santamaría.

L'Estat creu la decisió del TC obliga el Parlament a confirmar si la candidatura de Puigdemont queda descartadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha valorat com a «pertinent» decisió del TC de no tramitar encara el recurs contra la candidatura de Puigdemont a l'espera d'escoltar les parts. El ple vol saber si, amb la nova candidatura de Jordi Sànchez, consideren que té sentit seguir tramitant el recurs per impugnar la de Puigdemont. Entre d'altres, s'hauran de posicionar tant l'Advocacia de l'Estat com el Parlament. «La pregunta que fa el TC és la més pertinent perquè demana al Parlament que valori si la candidatura de Puigdemont segueix endavant o no», ha manifestat des del Senat. També ha remarcat que els magistrats mantenen les mesures cautelars adoptades després de la presentació del recurs per part de l'Estat el passat 26 de gener. Entre d'altres, el TC prohibeix qualsevol investidura que no sigui presencial, determina que no es pot investir Puigdemont ni a través de mitjans telemàtics ni per substitució d'un altre diputat i que, en tot cas, sempre caldria una autorització prèvia del jutge. Amb la decisió d'aquest dimarts, ja són dues les ocasions en les que el TC evita pronunciar-se sobre el recurs, que no compta amb l'aval del Consell d'Estat.

Sáenz de Santarmía avança que l'Estat presentarà les al·legacions que li sol·licita el tribunal però no n'ha avançat el contingut. «Crec que les més rellevants són les que aporti el senyor Torrent», ha dit.

tracking