Diari Més

JxCat promourà una querella criminal contra Llarena si no deixa que Sànchez assisteixi a la investidura

Eduard Pujol explica que ERC ja té el document del «preacord» per fer-hi esmenes i que avui al vespre el rebrà la CUP

Imatge d'arxiu del portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol.

JxCat promourà una querella criminal contra Llarena si no deixa que Sànchez assisteixi a la investiduraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari de JxCat ha anunciat que promourà una querella criminal contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per prevaricació si no deixa que Jordi Sànchez assisteixi al seu ple d'investidura, el proper 12 de març. Així ho ha explicat el portaveu adjunt del grup, Eduard Pujol, acompanyat de Gemma Geis, en una roda de premsa al Parlament aquest dimarts al migdia, després que la defensa de Sànchez hagi demanat al Suprem i al Tribunal Constitucional la seva llibertat, o que se li permeti assistir a la sessió d'investidura. D'altra banda, Pujol ha explicat que Esquerra ja té el document del «preacord» anunciat ahir sobre la investidura i l'acció de Govern perquè els republicans hi puguin fer esmenes. A més, esperen que la CUP rebi el text definitiu entre aquest vespre i demà a primera hora del matí.

Pujol ha detallat que si Llarena no resol favorablement la petició que Sànchez assisteixi a la seva investidura -continua empresonat a Soto del Real-, JxCat promourà una querella criminal per prevaricació: «Ho entendríem com un fet gravíssim i absolutament inoportú, que trairia la voluntat dels ciutadans», ha argumentat el portaveu adjunt. Tot i això, Pujol s'ha mostrat confiat que Llarena permeti que el número dos de JxCat i ara candidat a la presidència surti de la presó, almenys per assistir a la investidura. En aquest sentit, Pujol ha defensat que els lletrats valorin si el Parlament també pot demanar la llibertat de Sànchez: «Demanem aquest gest per garantir els drets de tots els diputats», ha defensat.

Comissió d'investigació «d'espionatge polític»

Després que la Mesa no hagi admès a tràmit la petició de comissió d'investigació sobre l'«espionatge polític» de Cs per qüestions formals, Geis ha dit que JxCat veurà amb «bons ulls» qualsevol iniciativa que pugui suposar més «transparència» de les institucions. Sense concretar si el seu grup hi donarà suport o no - «no ens ho hem plantejat», ha dit-, Geis ha reiterat que JxCat sempre estarà al costat de l'objectivitat.

tracking