Diari Més

JxCat demana temps a Torrent abans del ple d'investidura de Sànchez per sumar-hi la CUP

Artadi confia en signar l'entesa final amb els republicans entre dimarts i dimecres per posar-la damunt la taula dels anticapitalistes

Imatge d'arxiu de la portaveu de JxCat, Elsa Artadi.

JxCat demana temps a Torrent abans del ple d'investidura de Sànchez per sumar-hi la CUPACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat ha confirmat el «preacord» amb ERC per a investir Jordi Sànchez. La portaveu del grup parlamentari independentista majoritari, Elsa Artadi, ha afirmat que hi ha una entesa quasi definitiva amb els republicans, després d'haver-se reunit amb el president del Parlament, Roger Torrent, en el marc de la ronda de contactes amb els partits de cara a la sessió d'investidura. Acompanyada del portaveu adjunt, Eduard Pujol, Artadi també ha demanat «temps» a Torrent per poder convèncer la CUP i tenir així prou vots per a investir Sànchez. JxCat, doncs, prefereix que la sessió plenària no tingui lloc abans d'aquest dijous. Artadi s'ha mostrat confiada en signar l'acord final amb ERC entre demà i dimecres per posar-lo damunt la taula dels anticapitalistes.

Així, Artadi ha apuntat que es farà arribar una nova proposta a la CUP centrada en «construir la República», en el procés constituent i en els «valors republicans». La portaveu de JxCat ha reiterat que no tenen la intenció que ni ERC ni els anticapitalistes votin Sànchez ni «res» que estigui en «contradicció» amb els seus programes electorals. «Però hi ha prou unitat i consens per arribar a l'acord», ha asseverat Artadi des dels faristols del Parlament, just després de la roda de premsa d'Esquerra.

D'altra banda, Artadi ha confirmat que un cop Torrent firmi la proposta d'investidura de Sànchez i la convocatòria del ple, el seu advocat demanarà que pugui sortir de la presó.

tracking