Diari Més

Iceta trasllada a Torrent que no veuen «viable» la candidatura de Sànchez a la investidura

El primer secretari del PSC es mostra en contra del vot delegat de Puigdemont i Comín

El president del Parlament, Roger Torrent, reunit amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en el marc de la roda de contactes del mes de març, el 5 de març de 2018.

Iceta trasllada a Torrent que no veuen «viable» la candidatura de Sànchez a la investiduraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de files del grup parlamentari del PSC-Units, Miquel Iceta, ha traslladat al president del Parlament, Roger Torrent, que no veuen «viable» l'eventual candidatura del número dos de JxCAT, Jordi Sánchez, per ser investit president. Així ho ha explicat en sortir de la reunió amb Torrent en la nova ronda de contactes per trobar candidat a la investidura. «Li convé a Catalunya nomenar un president que està en presó preventiva? La nostra resposta és no», ha resumit Iceta. El socialista s'ha mostrat convençut però que Torrent proposarà un candidat en finalitzar la ronda de contactes i fixarà una data pel ple, ple que ha dit que no sap si se celebrarà ja que si es tracta de Sànchez dependrà d'una decisió judicial. D'altra banda, ha rebutjat el posicionament de la CUP del vot delegat de Carles Puigdemont i Toni Comín i ha reclamat a Torrent «que sigui el primer en respectar la legalitat».

El primer secretari del PSC ha defensat que, amb tot el respecte a la presumpció d'innocència, no creuen que Sánchez sigui el candidat que necessita Catalunya perquè «no podria desenvolupar les funcions que requereix l'exercici de la presidència».

El socialista ha dit que, un cop més, han traslladat a Torrent que defensen que aquesta legislatura ha de ser «diferent» a l'anterior i s'ha basar en el respecte a la legalitat, no nomenar un president que no pugui exercir «amb plenitud» les seves funcions i establir un govern capaç de gestionar les competències i obrir la negociació amb l'Estat.

Per a Iceta, és «obvi» que les forces independentistes «no estan d'acord» en aquests aspectes i per això ha dit que, en cas d'arribar a un govern, s'albira una legislatura «molt complicada». «Si dos diputats no poden exercir el dret a vot i la CUP no comparteix el plantejament general, fa preveure un molt mal viure del govern que es pugui formar», ha manifestat.

En aquest sentit, ha dit que tot i no compartir el plantejament general de la CUP si que troba arguments en que hi estan d'acord com la «disjuntiva» que planteja la legislatura: «O s'aposta per la república de Brussel·les o per la realitat de Catalunya, són dos camins que no lliguen».

D'altra banda, s'ha mostrat contrari a permetre el vot delegat dels diputats a Brussel·les Carles Puigdemont i Toni Comín perquè les interlocutòries del Tribunal Constitucional (TC) «s'han de respectar» i «no espot procedir a la delegació del vot de persones que no estan al país». Així, Iceta s'ha mostrat contrari al posicionament del diputat de la CUP Calres Riera que ha instat JxCAT, ERC i la Mesa ha tirar endavant aquesta «petita desobediència».

tracking