Diari Més

La CUP decideix abstenir-se en una investidura de Sànchez i rebutja la proposta d'acord de JxCat i ERC

La decisió força Puigdemont i Comín a renunciar a l'escó perquè el número 2 de JxCat pugui ser investit en segona votació

Els diputats de la CUP Vidal Aragonès i Carles Riera, amb les exdiputades Mireia Boya i Eulàlia Reguant, a la reunió del Consell Polític de la CUP.

La CUP decideix abstenir-se en una investidura de Sànchez i rebutja la proposta d'acord de JxCat i ERCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha decidit que els seus quatre diputats s'abstindrien en una investidura de Jordi Sànchez com a president de la Generalitat. Després del Consell Polític, el diputat Vidal Aragonès ha anunciat que la formació rebutja la proposta d'acord de JxCat i ERC perquè suposa una «submissió total a la legalitat espanyola». A preguntes dels periodistes, Aragonès ha explicat que l'abstenció dels quatre diputats cupaires també seria en una segona votació. Això força Carles Puigdemont i Antoni Comín a renunciar al seu escó perquè Sànchez obtingués més vots a favor que en contra. «No negociarem autonomisme, ni legalitat espanyola, ni mesures socials que no tinguin contingut efectiu», ha alertat el diputat per després refermar que la CUP «mai renunciarà».

tracking