Diari Més

ERC defensa que correspondria «legítimament» a Junqueras ser el candidat a la presidència

Puigdemont replica: «No s'hi val anar per separat i voler la lògica com si anéssim al mateix grup»

Imatge del vicepresident destituït, Oriol Junqueras.

Junqueras: «Transformeu la indignació en coratge i perseverança. Persistiu perquè jo persistiré»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat de la investidura continua obert. El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha explicat aquest divendres, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, que la qüestió de la presidència de la Generalitat encara no està tancada del tot, malgrat l’anunci de Carles Puigdemont de retirar la seva candidatura i proposar el seu número dos, Jordi Sánchez, ara empresonat a Soto del Real. De fet, Sabrià ha comentat que amb la proposta de Puigdemont «es trenca una línia molt defensada per JxCat com la del Govern legítim». «A qui li correspondria legítimament ser candidat és a Oriol Junqueras», ha etzibat en comentar la teoria de la restitució del Govern «legítim» i recordant que el vicepresident d’aquell executiu era, justament, el líder d’ERC i ara pres a Estremera. Per a Sabrià, «la proposta de Puigdemont va ser una altra» i, tot i que manifesta «la voluntat d’Esquerra d’arribar a acords», admet que «encara hi ha reunions i qüestions pendents i queden uns dies de feina».

De fet, Sabrià reconeix que a hores d’ara, el nom de Jordi Sánchez és només «la proposta de JxCat». «És cert que no tenim l’acord tancat», ha assegurat, tot i congratular-se que, amb el pas de Puigdemont, es dona «un pas important per començar a tenir un Govern efectiu». A més, el portaveu d’Esquerra ha recordat que la investidura no depèn només de JxCat i els republicans i que també la CUP té coses a dir. «No em consta que estigui tancat a tres bandes. Avui continuaran totes les feines i treballs per desencallar i trobar la solució a tots els temes», ha sentenciat.

La rèplica de Puigdemont

El fins ara candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha replicat a ERC que «no s'hi val anar per separat i voler la lògica com si JxCat i ERC anessin al mateix grup». D'aquesta manera, en una entrevista a El Món de Rac 1, Puigdemont ha respost el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, que aquest divendres en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio ha defensat que correspondria «legítimament» a Junqueras ser el candidat a la presidència després de la renúncia de Puigdemont. «Si estiguéssim en la lògica de JxSí, seria el normal que Junqueras assumís aquesta responsabilitat, però ja no estem en aquesta lògica. Hi ha dos grups parlamentaris, no un», ha argumentat Puigdemont. El líder de JxCat entén que situar Junqueras com a candidat hauria estat lògic en l'anterior legislatura, però no en aquesta. I ha refermat l'aposta perquè el número 2 de JxCat pres a Soto del Real, Jordi Sànchez, assumeixi aquesta responsabilitat.

tracking