Diari Més

Albiol avisa que «no permetrà» que l'espai de Bèlgica es pagui amb diner públic

El líder del PPC acusa Puigdemont de ser «un incendiari» i buscar «seguir en el conflicte», i considera «bastant improbable» que el jutge permeti a Sánchez ser investit

El líder de PPC, Xavier García Albiol, als faristols del Parlament.

Albiol avisa que «no permetrà» que l'espai de Bèlgica es pagui amb diner públicBernat Vilaró

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha carregat aquest divendres contra el fins ara candidat a la investidura de JxCat, Carles Puigdemont, pels plans que dijous va anunciar que vol posar en marxa amb l’Espai Lliure que situarà a Bèlgica. En aquest sentit, el popular assegura que «no permetrà» que l’estructura de Brussel·les es financi amb diners públics, i avisa que estaran vigilants perquè no es faci. Tant és així que ja ha avisat que si això passa, podria haver-hi «conseqüències judicials». Per a Albiol, el que volen els independentistes «no és un Govern», sinó «seguir en el conflicte», i per al popular la millor prova d’això és que Puigdemont hagi cedit el pas a Jordi Sánchez com a candidat a la investidura. Amb tot, Albiol considera «bastant improbable» que el jutge del Tribunal Suprem acabi donant permís a Sánchez per sortir de la presó per assistir a la investidura i pugui, així, prendre possessió del càrrec de president de la Generalitat.

El discurs de Carles Puigdemont del passat dijous al vespre no va agradar gens a Xavier García Albiol. Per al líder del PPC, va ser «una intervenció incendiària, buscava la provocació i seguir en el conflicte». «No ens acaba de sorprendre. El tarannà i les formes de l’expresident lamentablement ja les coneixem», ha afegit, en roda de premsa des del Parlament. I és que l’anunci sobre l’Espai Lliure de Brussel·les que vol posar en marxa Puigdemont, ha aixecat les sospites i desconfiances del PPC. «El que espero és que aquest joc virtual que volen muntar a Bèlgica no se’ls hagi passat per la ment que l’haguem de pagar tots els catalans. Si volen crear unes institucions que només formen part de la seva mentalitat i del seu món imaginari i ho paguen ells, que ho facin. Ara bé, si el que pretenen és que el seu país imaginari el paguem tots, no es permetrà, perquè acabaria tenint conseqüències judicials», ha sentenciat.

A més, Albiol ha recordat que l’Oficina de l’Expresident que Puigdemont ha deixat caure que vol integrar en aquest espai no encaixa amb la filosofia de la institució. «Aquesta oficina està pensada per estar a Barcelona o a altre lloc de Catalunya, no per obrir dependències a qualsevol país com si fossin ambaixades, ni per intentar donar imatge d’exiliat», ha sentenciat el popular, que ha emmarcat aquesta voluntat en «l’imaginari de Puigdemont i alguns independentistes però no ho pagaran els catalans». «Espero que el Govern de Catalunya no cometi l’error de fer un plantejament tan absurd com aquest», ha avisat.

I és que el president del PPC creu que els plans dels independentistes no ajuden a normalitzar la situació política. «El primer que haurien de fer és fer exercici de realisme. Les persones que viuen en un món paral·lel, en escenaris imaginaris, normalment, per una qüestió d’equilibri, no acaben bé», ha etzibat, tot demanat que el sobiranisme «assumeixi ja que aquest projecte que van iniciar de trencament ha arribat al final».

Pel que fa a la segona part de l’anunci de Puigdemont de cedir pas a Jordi Sánchez, Albiol no s’ha mostrat massa més positiu. «Ni jo ni el govern d’Espanya tenim cap informació, però sembla bastant evident que amb els precedents del jutge sigui bastant improbable que li deixin sortir de la presó. I en el cas hipotètic que pogués sortir a prendre possessió, no és el millor exemple de normalitat política. Per això recomanem als independentistes que busquin un dels 59 diputats que no estigui imputat per delicte greu», ha sentenciat. I és que per al PPC, «apostar per Sánchez és apostar per seguir enquistats en la inestabilitat política i el conflicte, buscant la confrontació».

Recurs d’empara

Per últim, Albiol ha explicat que el PPC està «estudiant la possibilitat» de presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional per l’episodi de dijous amb el ple i les reconsideracions per l’admissió a tràmit de les esmenes de la CUP i la transacció amb JxCat. «Estem mirant si es vulneren els drets dels diputats amb algunes de les decisions», ha dit.

tracking