Diari Més

Campdepadrós respon a la Fiscalia: «No permetrem que per pensar diferent es visqui sota amenaça»

El secretari primer critica que el ministeri públic estudiï accions legals contra la Mesa del Parlament per les esmenes de la CUP

Els diputats de JxCAT Eusebi Campdepadrós i Josep Costa, dirigint-se a la reunió del seu grup al Parlament, el 31 de gener de 2018.

Campdepadrós respon a la Fiscalia: «No permetrem que per pensar diferent es visqui sota amenaça»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós (ambdós de JxCat) han respost la Fiscalia, després que s'anunciés que estudia accions legals contra els membres de l'òrgan parlamentari per les esmenes de la CUP. En un missatge a Twitter, Campdepadrós ha subratllat, aquest dijous al matí: «No permetrem que es criminalitzin idees, no permetrem que per pensar diferent es visqui sota amenaça, no permetrem viure en un país amb por a parlar lliurement». Dimecres al vespre Costa va dirigir-se en castellà al Fiscal General per dir-li: «Com vostè sap perfectament, els parlaments no poden delinquir. Posi les querelles que estimi convenient. Sabem com defensar-nos», afegeix el vicepresident primer, que al tuit hi adjunta una imatge del llibre Inviolabilidad e inmunidad de diputados y senadores, de Julián Sánchez Melgar.

La Fiscalia es va sumar dimecres a les advertències del govern espanyol i va anunciar que «està estudiant les possibles implicacions penals» de la decisió de la Mesa del Parlament d’admetre a tràmit les esmenes de la CUP a la resolució de JxCat que demanen restablir la República Catalana aplicant la proclamació d’independència, i que ja han estat admeses a tràmit però que s’han de sotmetre avui a les 9h a una reconsideració fruit de les peticions de Cs i PSC. La Fiscalia considera que l’admissió a tràmit de les esmenes que ha tingut lloc aquest dimecres ja posa de manifest «conductes d’una il·legalitat manifesta que no pot ser desconeguda pels qui la promouen o li donen suport».

Segons la Fiscalia, «donada l’extrema gravetat d’aquesta iniciativa i la seva total i absoluta oposició a l’ordenament jurídic i a les resolucions reiterades del Tribunal Constitucional, s’estan estudiant les possibles implicacions legals». La Fiscalia també insisteix que «seguirà promovent les accions legals que siguin procedents per preservar l’ordre constitucional i per perseguir les conductes delictives en què es pugui incórrer».

tracking