Diari Més

Gabriel vol posar en evidència des de Suïssa la «persecució política» de l'Estat

L’exdiputada de la CUP replica l’ordre de detenció de Llarena denunciant «l’excepcionalitat» del moment i reivindicant «poder tornar a casa»

L'exdiputada de la CUP replica l'ordre de detenció de Llarena denunciant “l'excepcionalitat” del moment

Gabriel vol posar en evidència des de Suïssa la «persecució política» de l'EstatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha defensat aquest dimecres, en una entrevista al TN de TV3, que la seva marxa a Suïssa sense atendre la citació judicial del Tribunal Suprem per la causa de l’1-O ajudarà a evidenciar l’actitud de l’Estat amb l’independentisme. «Tenim la intenció de contestar una eventual demanda d’extradició, si arriba, posant un mirall a l’Estat, la seva judicatura, el seu executiu i posar en evidència que se’ns persegueix per una actuació estrictament política. És evident que no hi ha hagut rebel·lió violenta, i els delictes que se’ns imputen no tenen fonament. És una persecució política que relliga amb el que han manifestat alguns membres de l’executiu, que volen liquidar l’independentisme i que se’ns vol humiliar», ha sentenciat Gabriel. En aquest sentit, l’anticapitalista ha replicat l’ordre de detenció que ha dictat el jutge Pablo Llarena denunciant la situació que deixa. «Aquesta no és una lluita estrictament personal, per tant no puc fer més que seguir reivindicant que s’acabi l’excepcionalitat a Catalunya, que surtin els presos polítics, que s’arxivi la causa i que totes les persones que estem fora puguem tornar», ha dit.

L’exdiputada ha defensat també que des de la CUP hagin volgut «desdoblar l’estratègia» amb la seva marxa a Suïssa i amb Mireia Boya acudint al tribunal a «reconèixer les coses com són». En aquest sentit, ha explicat que ella és fora de Catalunya «per denunciar la falta de drets civils i polítics» que assegura que pateixen els independentistes. «Marxar de casa no és gens agradable, és dur i dolorós, però el meu compromís està amb la defensa de la democràcia i dels drets basics i fonamentals», ha comentat.

A més, Anna Gabriel ha denunciat també que per culpa de les actuacions judicials, de les declaracions d’alguns polítics espanyols i dels titulars d’alguns mitjans, «a ulls de molts ja som culpables». «S’està treballant per convertir-nos en culpables i que la presó sigui una situació normal en persones que no tenen delictes. Se’ns aplica el codi penal com a enemics. Se’ns vol jutjar pel que som i el que pensem», ha criticat.

Per últim, ha explicat que ha escollit Ginebra com a destí per marxar perquè li permet portar a terme la seva estratègia de denúncia i perquè «la ciutat està plena d’organismes internacionals» i és un lloc «amb especial sensibilitat amb els que busquen refugi». Amb tot, no ha concretat encara quina serà la seva manera de procedir i quins contactes vol fer des de Suïssa.

tracking