Diari Més

Arrimadas demana obrir una nova etapa en què Catalunya no sigui notícia pels tribunals

La cap de llista de Cs no descarta fer president Iceta si el PSC és la força constitucionalista més votada

Primer pla d'Inés Arrimadas a la conferència Barcelona Tribuna.

Arrimadas respecta la decisió del TS i demana obrir una nova etapa en què Catalunya no sigui notícia pels tribunalsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata de Ciutadans a les eleccions al Parlament, Inés Arrimadas, ha reiterat que respecta totes les resolucions judicials, referint-se a l'ampliació de la investigació del TS al «comitè estratègic» i per tant, a Marta Rovira, entre altres, i ha demanat obrir una nova etapa en què Catalunya no sigui notícia per la informació de tribunals. En una conferència al Barcelona Tribuna, Arrimadas ha situat Cs com el partit «del pacte» i ha assegurat que farà president Miquel Iceta si el PSC és la força constitucionalista més votada. La cap de llista de Cs creu que per possibilitar un govern alternatiu «estendrà la mà» a totes les forces polítiques, i no descarta treballar l'abstenció dels Comuns per aconseguir-ho.

Per Arrimadas, la campanya i les eleccions no estan dins «la normalitat» ni «la tranquil·litat» perquè els membres del Govern van decidir «el que van fer», i ha retret que «les conseqüències les estem patint tots els catalans». Per Arrimadas, que ha reiterat que respecta totes les resolucions judicials, ha recordat que Cs ha complert amb les seves obligacions i en comptes de preguntar-se si Junqueras podrà ser a la sessió de la investidura, es pregunta si Junqueras «vindrà a la nostra investidura». Arrimadas ha destacat que s'han presentat a les eleccions havent complint totes les lleis i reconeix que «tant de bo» el Govern no s'hagués saltat les lleis i les resolucions judicials, ni hagués declarat la independència.

Per aconseguir aquest govern alternatiu que proposa Arrimadas i per tant, «acabar amb el matrix del procés» per començar el «progrés social i econòmic» assegura que «s'hi deixarà la pell» i per això, ha demanat concentrar el vot dels constitucionalistes en Cs. Tot i això, Arrimadas s'ha mostrat disposada a investir president Miquel Iceta si el PSC és el partit constitucionalista més votat, i evitar així, ha recalcat que es torni a reeditar un tripartit amb ERC. Arrimadas ha tornat a fer una crida a la participació i mobilització per confirmar els bons resultats que els donen les enquestes, de les quals no se'n vol refiar, tot i destacar que apunten a que «estem a un o dos escons» per poder governar. Tot i això, Arrimadas defensa «escoltar què diu la gent» el 21-D per comprovar quina és la força més votada entre les constitucionalistes.

Arrimadas ha assegurat que tindrà «mà estesa» amb totes les forces polítiques per no tenir 4 anys més de procés, que creu que significa menys inversions i menys empreses. En aquest sentit, ha obert també la mà a Catalunya En Comú, a qui ha assegura que proposarà destinar tots els diners destinats al procés, a polítiques socials, si depenen dels seus vots per conformar govern. «No sé quina explicació trobarà Podem per dir que no», ha afegit Arrimadas. «Quants menys escons tinguin Podem i el PSC, menys temptacions tindran de reeditar un tripartit», ha conclòs la cap de llista de Cs.

Arrimadas ha destacat que Cs és «el partit del pacte», ja que ho porten «a l'ADNC» malgrat ser criticats en moltes ocasions per això. Per la líder de Cs, en un moment com l'actual, «la gent de mana pacte» i s'ha de ser «generós, saber cedir i ser responsable» sempre que sigui necessari. Per això, aposta per un nou interlocutor, primer a la Generalitat i quan pugui ser, al govern espanyol. El primer, ha dit Arrimadas, ha de poder reclamar les necessitats per Catalunya, com pot ser el corredor del mediterrani, noves connexions aeroport-port, infraestructures i nou model de finançament, i el segon, ha de permetre-ho, a més d'apostar per una reforma de la Constitució que continuï respectant la singularitat i la diversitat del territori però faci la vida de la gent, «més fàcil».

Pla de xoc per al retorn de les empreses

Arrimadas també ha explicat durant la conferència que una de les prioritats, si és presidenta, és fer un pla de xoc per a que les gairebé 3.000 empreses que han canviat la seu social a causa del procés, puguin tornar. Per fer-ho possible, la candidata de Cs aposta per donar seguretat jurídica, i per tant, complir la legalitat existent, incentius fiscals que facin de Catalunya una zona atractiva per a les companyies, i eliminar traves administratives i burocràtiques que actualment entorpeixen la inversió al territori.

Arrimadas creu que Catalunya no és actualment «una terra competitiva» ni per empreses, ni per a treballadors ni per autònoms, i ha criticat l'aprovació, els darrers anys, d'una trentena de taxes, impostos i copagaments, que han fet perdre aquesta competitivitat al país.

Trilingüisme i qualitat

Un dels punts del programa que ha explicat Arrimadas durant la conferència ha estat el model educatiu que defensen que, més enllà de la immersió lingüística, aposta per un model trilingüe de l'escola pública que permeti que català, castellà i anglès siguin la llengua vehicular a l'escola. Arrimadas creu però, que a banda de l'idioma, Cs defensa «la qualitat» del sistema públic, i no renunciarà als concerts educatius, tenint en compte que prop del 40% dels escolars hi estan escolaritzats.

tracking