Diari Més

L'advocat de Puigdemont sap que si el president entra a l'estat serà arrestat

Alonso-Cuevillas diu que la retirada de l'euroordre només permet a Puigdemont moure's lliurement per Bèlgica

L'advocat Jaume-Alonso Cuevillas durant la compareixença després de la vista de Carles Puigdemont i els consellers cessats.

L'advocat de Puigdemont sap que si el president entra a l'estat serà arrestatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'advocat català de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat aquest dimarts al migdia que la retirada de les ordres europees de detenció contra Puigdemont i quatre dels seus consellers només implica que podran moure's lliurement per Bèlgica, però no per la resta de la Unió Europea, tercers països i menys encara a l'estat espanyol. Així, es manté vigent l'ordre internacional de recerca i captura, així com l'ordre de detenció dins de l'estat espanyol. Per això, diu que la situació diària dels cinc membres del Govern destituïts variarà poc, ja que només deixaran d'estar vigents les mesures cautelars que els va imposar el jutge belga, com haver de notificar cada matí per correu electrònic on seran durant el dia.

El lletrat ha explicat en declaracions a RAC1 i el 324 que ara Puigdemont, Comín, Ponsatí, Serret i Puig podran moure's lliurement per Bèlgica, ja que el més lògic és que la justícia d'aquell país arxivi el procediment perquè Espanya hi ha renunciat, però no podran viatjar pas per la Unió Europea o altres països, on es podria fer efectiva l'ordre internacional de detenció. A més, saben que si posen un peu a l'estat espanyol seran immediatament detinguts i posats a disposició del magistrat del Tribunal Suprem, que en 72 hores hauria de decidir si els empresona, els deixa en llibertat incondicional o els imposa alguna mesura cautelar com fiances.

Per a Cuevillas, l'estratègia jurídica seguida a Bèlgica ha estat un «èxit», ja que, segons ell, la justícia espanyola renuncia a l'ordre europea de detenció perquè «hi havia un risc molt elevat que la justícia belga la rebutgés».

Sobre la possibilitat que Puigdemont vagi a votar el 21-D, no s'ha volgut pronunciar, ni donar cap consell. Diu que el president destituït sap que el detindrien perquè «li tenen moltes ganes», però «el president Puigdemont és molt president Puigdemont» i el veu capaç de fer-ho perquè el seu compromís polític és «innegable». També ho podria fer després de les eleccions, segons quin sigui el resultat.

L'advocat belga diu que el president no marxarà de Bèlgica

L'advocat belga de Carles Puigdemont, Paul Bekaert, ha assegurat en declaracions al diari 'L'Echo' que el president «no marxarà pas de Bèlgica» després que el Tribunal Suprem hagi retirat l'ordre europea de detenció que pesava contra ell i els quatre consellers cessats que són a Brussel·les. «Només una ordre d'arrest de les tres que hi ha s'ha retirat», ha puntualitzat Bekaert al diari, assenyalant que encara estan vigent les ordres de detenció espanyola i internacional.

tracking