Diari Més

Xarxa

Google permet endinsar-se a l'interior de La Model

L’interior de la presó es pot visitar mitjançant l’Street View

Interior d'un dels corredors de La Model.

Google permet endinsar-se a l'interior de La ModelGoogle Street View

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que el juny d’aquest 2017 la presó barcelonina de La Model deixés d’estar operativa, el departament de justícia de la Generalitat va organitzar la mostra “La Model ens parla” que va permetre a més de 85.500 persones accedir a l’interior del centre penitenciari. Ara, un cop tancada després de 113 anys d’història, Google permet visitar el seu interior des de qualsevol lloc.

Mitjançant el Google Street View, el sistema de visionat de carrers des dels mapes de Google, es pot accedir a les galeries, patis i racons de La Model. Això es deu a la col·laboració de la Generalitat amb l’empresa nord-americana, que va acudir al centre penitenciari i el va fotografiar per tal d’oferir aquesta possibilitat.

La Model es converteix en la primera presó espanyola que es pot visitar mitjançant l’Street View, i la segona d’Europa després del centre penitenciari de Gozo, a Malta. De fet, la col·laboració de Google i la Generalitat permet que la plataforma de visionat de carrers també mostri l’interior del Palau de la Generalitat, convertint la seu governamental de Catalunya en la primera del sud d’Europa que es pot visitar virtualment. La col·laboració ha fet possible el projecte Catalunya Highlights, que permet visitar els principals punts culturals, artístics i paisatgístics de Catlunya mitjançant Google Street View.

En el següent enllaç es pot accedir a l’interior de La Model gràcies al Google Street View.

tracking