Diari Més

Política

Millo, sobre els ninots amb els logos de Cs, PSC i PP a un pont de la C-17: «És deplorable i lamentable»

El delegat del govern espanyol a Catalunya treu importància al tuit esborrat on la Guàrdia Civil deia que «si són els Mossos els que investiguen, posem-nos còmodes»

Imatge dels ninots penjats de cap per avall des d'un pont de la C-17.

Penjen uns ninots amb els logotips del PP, PSC i Cs en un pont a la C-17ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha opinat sobre els ninots amb els logotips de Cs, PSC i PP que han aparegut aquest divendres penjats de cap per avall des d'un pont a la carretera C-17 entre Vic i Malla (Osona). En la roda de premsa des de la delegació de l'executiu espanyol a Barcelona, posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres al migdia, Millo ha qualificat l'acció de «deplorable» i «lamentable». D'altra banda, el dirigent del PP ha tret importància al tuit del compte oficial de la Guàrdia Civil -que després ha esborrat- on s'afirmava que «si són els Mossos els que [ho] investiguen, posem-nos còmodes». Per Millo, la piulada manifestava «un cert dubte» i ha estat «immediatament corregit per una petició de disculpes que els Mossos han agraït».

El delegat espanyol també ha afirmat que els ninots de la C-17 són una «mostra més» de la «fractura social» que hi ha a Catalunya i que és «herència» del procés independentista. «És una falta de respecte al pluralisme i la diversitat, no aporta res a la convivència ni a la concòrdia», ha subratllat. «Són comportaments antidemocràtics que condemnem», ha conclòs. Pel que fa a l'episodi a Twitter, en les disculpes la Guàrdia Civil apuntava: «Un component del nostre equip de RRSS ha comès un terrible error referent a la notícia apareguda en diversos mitjans sobre uns ninots penjats d'un pont amb els logos de PP, Cs i PSC. Volem demanar disculpes als companys dels Mossos i depurarem responsabilitats».

La Guàrdia civil ha publicat el missatge ofensiu als Mossos després que Societat Civil Catalana hagi denunciat l'acció, qualificant-la com una simulació «d'assassinat» de votants dels tres partits. Els Mossos ja han retirat els ninots d'aquest pont de la C-17 i investiga qui pot estar al darrere de l'acció.

tracking