Diari Més

Judicial

La fiscalia manté la petició de presó incondicional per als consellers destituïts, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Manté que persisteix el risc de fugida i de reiteració delictiva

Un furgó de la policia espanyola traslladant al Suprem dos dels consellers empresonats, Jordi Sànchez o Jordi Cuixart, aquest 1 de desembre.

Acaba la declaració dels consellers empresonats, Sànchez i Cuixart al SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia ha mantingut la petició de presó incondicional per a Oriol Junqueras, els set consellers destituïts, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El ministeri públic sol·licita que es mantingui, doncs, la mesura cautelar dictada per l'Audiència Nacional «davant la gravetat dels fets investigats». En l'informe de la fiscalia, Consuelo Madrigal i Jaime Moreno han individualitzat les responsabilitats de cadascun d'ells. En l'escrit, remarquen que en aquest moment persisteix tant el risc de fugida com el de reiteració delictiva en tots deu i, per tant, sol·licita al magistrat Pablo Llarena que els mantingui a la presó. Tots ells són candidats a les eleccions del proper 21 de desembre, a excepció de Meritxell Borràs i Jordi Cuixart. Durant les declaracions tots ells han respost o bé totes o bé algunes de les preguntes formulades pels fiscals. L'excepció han estat Junqueras i Romeva que no han contestat a les qüestions plantejades pels representants del ministeri públic.

Junqueras, Mundó, Bassa, Romeva, Rull, Turull, Borràs i Forn estan en presó preventiva des del 2 de novembre, mentre que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van ingressar el 16 d'octubre. Tots ells hauran d'esperar fins al dilluns per conèixer la decisió del jutge i saber si escolta a la fiscalia o si, per contra, fa cas als arguments de les defenses i els deixa en llibertat. Serà llavors quan es conegui si s'imposen fiances o d'altres mesures cautelars menys greus. El magistrat comunicarà la decisió a partir de les nou del matí.

La fiscalia no ha emès cap informe escrit i les condicions per mantenir la presó preventiva sense fiança s'ha fet de manera oral.

tracking