Diari Més

Òmnium publica un nou vídeo per denunciar els «efectes demolidors» del 155 a Catalunya

L'entitat critica que el govern espanyol ha «destruït el mandat del 27-S»

Imatge del vídeo publicat per Òmniun per denunciar els efectes del 155.

Òmnium publica un nou vídeo per denunciar els «efectes demolidors» del 155 a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Omnium Cultural ha fet públic aquest dimarts un nou vídeo en el marc de Crida per la Democràcia per denunciar els «efectes demolidors» de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la dependència dels ministeris del govern espanyol per prendre «qualsevol decisió de pes». El vídeo explica que el PP té el 8% dels vots i ha fet fora el «govern legítim de Catalunya escollit per la ciutadania» amb la «complicitat» del PSOE i Ciutadans. També, recorda que mig Govern es troba a la presó i la resta de membres estan a «l'exili» i que el fins ara president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha perdut la capacitat exclusiva de dissoldre el Parlament i convocar eleccions.

El vídeo, que es troba a Youtube, comença amb l'anunci del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, d'aplicar aquesta mesura. «Han destruït el mandat del 27-S; no els agrada com votes ni com penses», conclou.

Així mateix, també recorda que les delegacions de la Generalitat a l'exterior han quedat desmantellades o que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha estat destituït i relegat a tasques administratives, deixant el control dels Mossos al ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, a qui qualifica «responsable de les càrregues policials de l’1 d’octubre»; i avisa de les conseqüències que podria tenir el 155 sobre la immersió lingüística o els mitjans de comunicació públics.

«El 21-D ens juguem molt més que un Parlament, es juguem els nostres drets i les nostres llibertats», sentencia l’espot.

tracking