Diari Més

L'advocat de Rull, Turull i Sànchez argumenta al TS que no es compleix «cap dels supòsits» per mantenir-los en presó

La defensa de Borràs també presenta un escrit davant el jutge Llarena per demanar que surti en llibertat

Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn i Borràs arriben a l'Audiència Nacional.

Junqueras, Rull, Mundó, Vila, Romeva, Turull, Bassa, i Forn arriben a l'Audiència Nacional per declarar per rebel·lióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les defenses dels consellers destituïts empresonats continuen movent fitxa. El lletrat que representa Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez ja ha presentat davant del Tribunal Suprem els escrits on argumenta que «no es compleix cap dels supòsits» per mantenir-los a la presó, tals com el risc de fugida, de reiteració delictiva i de destrucció de proves. A més, l'advocat Jordi Pina demana al magistrat del Suprem Pablo Llarena que els citi a declarar si ho considera oportú. També sol·licita que s'anul·li la fiança dels 6,2 MEUR imposada per l'Audiència Nacional, ara que la causa s'ha unificat al Suprem i que aquest tribunal no va exigir cap fiança en el cas de la investigació a Forcadell i la Mesa. També ha presentat un escrit en la mateixa direcció la defensa de Meritxell Borràs, que demana que la consellera destituïda pugui declarar d'acord amb el que estableix l'article 400 de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

Aquest mateix dimarts, també ha presentat els seus escrits l'advocat dels consellers destituïts d'ERC que estan empresonats (Oriol Junqueras, Carles Mundó, Dolors Bassa i Raül Romeva). Andreu van den Eynde demana que se citi els seus representats i dona arguments per revisar la mesura cautelar de la presó preventiva. Entre d'altres, assegura que els consellers destituïts renuncien a la via unilateral i es comprometen a usar «vies de diàleg i negociació» per portar a terme els seus objectius polítics, als que assegura que no renuncien.

«Accepten l'aplicació del 155, no renuncien a defensar les seves conviccions polítiques per vies estrictament pacífiques i democràtiques i treballen amb l'objectiu d'aconseguir un acord que permeti posar en mans de la ciutadania la decisió sobre el futur polític de Catalunya», recull l'escrit. L'advocat també argumenta que no hi ha risc de fugida –ja que, entre d'altres, concorren a les eleccions del 21-D-, i que no poden reiterar en el delicte perquè estan cessats dels seus càrrecs.

De moment, falta per conèixer quins moviments faran els advocats que representen Joaquim Forn i Jordi Cuixart i quins terminis usarà el jutge Llarena per respondre els escrits de les defenses dels consellers destituïts.

tracking