Diari Més

Albiol veuria «just» que els jutges que treballen a Catalunya rebin una «compensació», com passava al País Basc

El candidat del PPC diu que és «urgent» que l'Estat prengui mesures en ensenyament per evitar un problema en una dècada

El president del PPC i candidat el 21-D, Xavier García Albiol, conversa amb el president del Círculo Ecuestre, Alfonso Maristany.

Albiol veuria «just» que els jutges que treballen a Catalunya rebin una «compensació», com passava al País BascACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PPC el 21-D, Xavier García Albiol, ha dit que veu «just» que alguns funcionaris com jutges i fiscals que treballen a Catalunya rebin «algun tipus de compensació». Albiol ho ha dit en resposta a una pregunta d'una jutgessa que en el marc d'un dinar-col·loqui al Círculo Ecuestre li ha demanat mesures per evitar que hi hagi jutges que marxin de Catalunya per la situació política i ha suggerit una retribució especial com es va fer al País Basc. El popular li ha dit que la primera solució per a que això no passi és que desprésd el 21-D hi hagi un govern constitucionalista i ha afegit que, en cas que l'independentisme torni a gunyar i la situació política s'«enquisti» veuria justa aquesta reclamació. «Pots traslladar als teus companys que hi ha aquesta sensibilitat», ha afirmat.

D'altra banda, ha afirmat que és «urgent» que l'Estat prengui algun tipus de mesura en ensenyament per evitar un «problema molt seriós» en una dècada.

A l'inici de la seva intervenció Albiol ha apuntat que hi ha funcionaris que s'estan negant a venir destinats a Catalunya i ha lamentat que això no havia passat mai. Quan posteriorment la jutgessa present a la sala li ha dit que també hi havia companys que volien marxar, Albiol li ha respost reivindicant la necessitat de canviar de govern però s'ha mostrat sensible a que hi pugui haver «algun tipus de compensació» si es dona un escenari en que es continua «agitant la societat catalana a través de les institucions».

Actuar en l'àmbit educatiu

Albiol també s'ha mostrat partidari de prendre «alguna mesura» en l'àmbit educatiu ja que tot i afirmar que la majoria són bons professionals, hi ha una part «molt important» de professionals que està «pervertint» l'educació i «manipulant» el sentiment i l'educació dels nens.

El popular ha reconegut que l'educació es una transferència a les comunitats autònomes però ha defensat que l'Estat està facultat «a través de diverses possibilitats legals» de corregir aquesta situació.

tracking