Diari Més

Jordi Cuixart no anirà en cap llista electoral del 21-D

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, destaca que és «molt positiu» que la ciutadania es mobilitzi a Brussel·les, en referència a la manifestació del 7-D

Imatge d'arxiu de Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural.

Jordi Cuixart no anirà en cap llista electoral del 21-DACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat que el president de l'entitat, Jordi Cuixart, no anirà en cap llista electoral del 21-D. En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' aquest dimarts al matí, Mauri ha dit que Cuixart -empresonat a Soto del Real des de fa gairebé un mes- coneix «bé» l'escenari de les properes eleccions i que ha transmès a Òmnium que vol seguir sent-ne el president, sense plantejar-se l'opció de ser candidat de cap llista. «Segur que no», ha insistit Mauri. A més, el vicepresident de l'entitat cultural ha destacat que és «molt positiu» que la ciutadania es mobilitzi a Brussel·les el 7-D, per explicar al món la situació que viu Catalunya i denunciar la «repressió» de l'Estat.

Mauri, que també ha apuntat que Cuixart està «bé i fort», ha insistit que el president d'Òmnium aposta per seguir representant l'entitat perquè entén que el seu paper encara «no ha acabat». Així mateix, ha confirmat que, com Cuixart, cap membre d'Òmnium tampoc no formarà part de cap llista electoral del 21-D.

Pel que fa a l'escenari que es pot dibuixar després de les eleccions, Mauri ha subratllat que si s'imposen els partits que donen suport a l'article 155 de la Constitució l'independentisme acceptarà el resultat i intentarà fer «el que ha fet sempre», que és intentar fer un «projecte de majories». En canvi, si guanyen les forces independentistes, Mauri aposta per seguir treballant però amb estratègies revisades i renovades, ampliar les majories, reforçar objectius que ara no eren «prou sòlids» i no posar terminis «cada dos per tres».

Finalment, i sobre la mobilització del 7-D a Brussel·les -en l'inici de la campanya electoral-, Mauri ha asseverat que cal «trencar la barrera» i intentar que la ciutadania i la societat civil europea reaccioni, més enllà que ho facin les institucions.

tracking