Diari Més

Espanya denuncia davant la UE una campanya russa de «manipulació» i «desinformació» després de l'1-0

Dastis, diu que existeixen «molts indicis» que hi ha persones que intenten «manipular i afectar» el desenvolupament democràtic a Catalunya

Pla americà del ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, al Parlament Europeu, a Estrasburg.

Espanya denuncia davant la UE una campanya russa de «manipulació» «desinformació» després de l'1-0ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre espanyol d'Exteriors, Alfonso Dastis, ha assegurat aquest dilluns que denunciarà davant la UE «la intervenció» russa «en la desinformació i manipulació en relació amb el referèndum i als posteriors esdeveniments a Catalunya». Segons ha dit el ministre espanyol d’Exteriors en la seva arribada a la reunió dels ministres d’exteriors de la UE, la manipulació i desinformació a la qual fa referència s’ha pogut «comprovar» i ha insistit que existeixen «dades sobre com després del referèndum el tràfic a les xarxes va passar per xarxes situades a Rússia i a altres països». A més, Dastis també ha assegurat que existeixen «molts indicis» que hi ha persones que estan intentant «intervenir, manipular i afectar el que hauria de ser un desenvolupament democràtic natural a Catalunya». El ministre espanyol d’Exteriors ha assenyalat que durant la reunió no plantejarà «res en particular», però sí que deixarà «constància de com en altres àrees, es plantegen aquestes situacions de manipulació i desinformació».

D’altra banda, Dastis ha convidat Puigdemont a «presentar-se com a candidat» a les eleccions del 21-D per «veure quin suport té» i ha dit que «l’alternativa a la independència passa per les eleccions del 21 de desembre».

Preguntat sobre les sancions de la UE a Veneçuela, el ministre espanyol d’Exteriors ha afirmat que «tot» el que fa el govern espanyol en relació amb Veneçuela «està orientat a incentivar la celebració del diàleg entre el govern i l’oposició amb l’objectiu d’aconseguir una solució pacífica, democràtica i dialogada a la situació que viu Veneçuela».

Durant la reunió, Dastis ha dit que es tractaran «moltes coses i el més important és la posada en marxa de la cooperació estructurada en política de seguretat i defensa, les relacions de la Unió Europea amb Àfrica i la qüestió de la comunicació estratègica». És precisament en el marc d’aquesta última que el ministre espanyol d’Exteriors plantejarà la suposada ingerència russa.

tracking