Diari Més

L'advocat de Forcadell demana al Suprem que acumuli la causa de l'Audiència Nacional

Argumenta que les querelles presentades al Suprem contra la Mesa del Parlament i a l'Audiència Nacional contra el Govern són «pràcticament iguals»

Carme Forcadell en la seva arribada al Tribunal Suprem aquest 9 de novembre.

Forcadell i els membres de la Mesa arriben al Suprem per declarar per rebel·lió, sedició i malversacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'advocat Andreu Van den Eynde ha demanat al Tribunal Suprem que acumuli la causa de l'Audiència Nacional contra el Govern destituït per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. En un escrit adreçat al jutge instructor Pablo Llanera, l'advocat dels consellers d'ERC, de Carme Forcadell i de la membre destituïda de la mesa del Parlament Anna Simó, considera que les querelles presentades davant el Suprem contra la Mesa del Parlament i davant l'Audiència Nacional contra el Govern destituït són «pràcticament iguals». El lletrat argumenta que existeixin fets idèntics que es troben sota investigació de diferents òrgans judicials «en una distribució curiosa i, en tot cas, generadora d'indefensió».

L'advocat assenyala en l'escrit que el motiu de la doble presentació de la querella és «estrictament» la qüestió relativa a la jurisprudència i, per tant, segons apunta, la querella al Suprem contra els membres de la Mesa del Parlament destituït es produeix per la condició de l'aforament i la que es dirigeix contra els membres de Govern destituït s'ha presentat a l'Audiència Nacional, on la magistrada Carmen Lamela té oberta una investigació contra els membres del Govern destituït per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

Però Van den Eynde puntualitza que l'existència d'aforats no implica necessàriament la separació de les investigacions i mostra d'això, segons diu, és que el membre destituït de la Mesa, Joan Josep Nuet, que actualment no té la condició de diputat en haver-se dissolt del Parlament, no ostenta «cap» jurisdicció «especial» perquè «no forma part de la diputació permanent».

L'advocat afegeix que si Nuet consta com investigat al Suprem és per «la identitat dels fets» que se li atribueixen als seus clients «amb la finalitat inequívoca d'evitar la ruptura de la causa». Segons l'advocat, aquesta mateixa raó «obliga» a acumular en un sol procediment la investigació contra el Govern destituït que se segueix a l'Audiència Nacional i la causa que instrueix el Suprem contra la Mesa del Parlament.

Aquest dijous, el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, també va reclamar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que li remetés la causa en la què investiga als membres de la Mesa del Parlament.

tracking