Diari Més

Carme Forcadell surt de la presó d'Alcalá Meco

Després de dipositar els 150.000 euros de fiança imposada pel jutge

Imatge del cotxe oficial de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, abandonant la presó d'Alcalá Meco.

Carme Forcadell surt de la presó d'Alcalá-MecoACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha abandonat aquest divendres a les 14.08h el centre penitenciari d’Alcalá Meco, on havia ingressat dijous a la nit per ordre del jutge de l’Audiència Nacional, Pablo Llarena. Ho ha fet a bord del cotxe oficial de la presidenta del Parlament, el mateix que la va acompanyar dijous i també la setmana passada al Tribunal Suprem per declarar com a investigada per un delicte de rebel·lió. Forcadell ha sortit de la presó després que els seus advocats han dipositat aquest matí de divendres els 150.000 euros de fiança imposada pel jutge, uns diners que surten de la caixa de solidaritat de l’ANC i que el magistrat ha consignat al migdia.

El cotxe oficial de Forcadell ha accedit fins a l'interior del mòdul de dones per evitar que la presidenta del Parlament hagués de sortir a peu envoltada d'un núvol de periodistes que des de primera hora del matí esperaven a les portes del centre penitenciari, on també estan recloses les conselleres destituïdes, Dolors Bassa i Meritxell Borràs.

Durant el matí, la defensa de Forcadell ha estat fent les gestions al Suprem per aconseguir dipositar la fiança de 150.000 euros i, quan els diners ja s'han consignat al Suprem, un funcionari del tribunal ha anat a portar en mà la resolució d'alliberament dictada pel jutge Llarena.

El seu advocat, Andreu van den Eyden, ha arribat a la presó al migdia però no ha fet cap mena de declaració. Una estona abans que Forcadell sortís d'Alcalá-Meco, el seu lletrat també ha abandonat la presó sense donar cap detall de quan sortia la presidenta i sense valorar la decisió del jutge.

Finalment, a les 14.08h la presidenta ha sortit de la presó asseguda al seient del darrera del vehicle, que té els vidres tintats. Per tant, no s'ha pogut apreciar cap imatge de la presidenta. El cotxe de Forcadell viatja a Barcelona escortat per un vehicle dels mossos no logotipat.

tracking