Diari Més

La jutge Lamela rebutja els recursos de les defenses dels consellers i els manté a la presó

La magistrada dona uns dies més als investigats per abonar la fiança de 6,2 MEUR

Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn i Borràs arriben a l'Audiència Nacional.

Junqueras, Rull, Mundó, Vila, Romeva, Turull, Bassa, i Forn arriben a l'Audiència Nacional per declarar per rebel·lióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha rebutjat els recursos de reforma presentats per les defenses dels vuit consellers destituïts que la setmana passada va enviar a la presó, segons ha avançat la Cadena Ser i han confirmat a l'ACN fonts jurídiques. Segons la Ser, la magistrada considera que persisteixen el risc de fuga i la reiteració delictiva. D'altra banda, segons fonts de l'Audiència Nacional, la magistrada ha donat uns dies més al president Carles Puigdemont i als consellers destituïts perquè abonin la fiança de 6,2 MEUR que els va imposar, abans d'iniciar el tràmit d'embargament de béns.

D'aquesta manera, Lamela confirma la presó per a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Carles Mundo. Tots ells van ingressar a la presó d'Estremera el passat 2 de novembre.

En el recurs, les defenses consideraven que la presó provisional era una mesura desproporcionada i que s'havia vulnerat el seu dret de defensa pels pocs dies que van tenir i perquè la causa ja s'investiga en altres tribunals.

En l'escrit de l'advocat dels consellers d'ERC, Andreu Van den Eynde recriminava a Lamea i la Fiscalia una «deriva interpretativa» dels fets i els suposats delictes. Considerava que la querella del ministeri públic fa una «curiosa interpretació novel·lada» del que ha passat a Catalunya els dos últims anys, ja que vincula el procés polític amb fets suposadament violents i coactius mitjançant «alambinades interpretatives» i una «visió esbiaixada», mentre que, segons el lletrat, en realitat són expressions del dret de reunió o manifestació.

Sobre el risc de fuga, en el recurs l'advocat recriminava a la magistrada que no estigui individualitzat, ja que la interlocutòria de presó era conjunta per a tots els investigats. Així, recordava que tots van comparèixer voluntàriament, que poden ser candidats a les eleccions del 21-D i que tenen arrelament social, familiar i laboral.

tracking