Diari Més

La Fiscalia demana presó incondicional per a Forcadell, Corominas, Guinó i Simó i eludible amb fiança per a Barrufet

El ministeri públic demana al jutge del Suprem que deixi en llibertat a Joan Josep Nuet

Carme Forcadell, entrant a l'edifici del Tribunal Suprem.

La fiscalia demana presó a Forcadell i a tres diputats més per facilitar la DUIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha demanat presó incondicional i sense fiança per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per al vicepresident primer, Lluís Guinó, l'exvicepresident primer i president del grup de JxSí, Lluís Maria Corominas, i per a la secretària primera de la Mesa, Anna Simó. En canvi, ha sol·licitat que Ramona Barrufet –secretària quarta- pugui eludir la presó amb el pagament d'una fiança (sense determinar-ne l'import). En el cas del representant de CSQP i secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet, el ministeri públic demana al jutge que el deixi en llibertat i com a mesura cautelar ha de comparèixer periòdicament davant del jutge.

La Fiscalia també reclama que paguin una fiança de 6,2 MEUR, tal i com demanava el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, en la querella tant de la Mesa com la del Govern. Ara, un cop celebrada la vista on la Fiscalia demana les mesures cautelars, falta que el jutge instructor, Pablo Llarena, resolgui i prengui una decisió per a cadascun d'ells. El jutge pot rebaixar les peticions de la Fiscalia en la seva resolució.

Les declaracions dels sis investigats s'han allargat durant vuit hores (de les deu del matí fins les sis de la tarda) i tot ells han respost tant les preguntes dels seus advocats com també les dels fiscals i el jutge instructor.

Reclama fiança de 6,2 MEUR

Pel que fa a la responsabilitat civil, la Fiscalia fa seva la petició que va efectuar el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, en les querelles presentades el 31 d'octubre. Allà, tant a la querella contra el Govern com a la de la Mesa, reclamava una fiança solidària de 6,2 MEUR.

Un cop acabada la vista per a les mesures cautelars, ara falta que el jutge instructor resolgui i prengui una decisió. Llarena pot fer seves les peticions de la fiscalia o bé rebaixar les mesures cautelars sol·licitades pel ministeri públic. El jutge, en canvi, no pot demanar unes mesures més greus que les que ha sol·licitat la Fiscalia.

tracking