Diari Més

Conseqüències del 8N

La denúncia del PP alerta del «risc evident per a la integritat física» dels menors que van participar a la vaga

El partit recorda que els talls viaris i ferroviaris «comporten tipus delictius» i critica que hi haguessin nens

El president del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol.

Albiol aposta per aplicar el 155 i alerta que la paciència de l'Estat «té un límit»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La denúncia que el PP ha presentat a la Fiscalia de Menors alerta del «risc evident per a la integritat física» dels nens que van participar en alguns dels actes reivindicatius en el marc de la vaga general d'aquest dimecres 8 de novembre. A l'escrit, el PP subratlla que la vaga va tenir un seguiment «escàs» a centres laborals i educatius, i que va derivar en accions de carrer destinades al tall de xarxes de trens i carreteres. Aquests talls, afegeix el text, «no són acords amb la legislació vigent i comporten tipus delictius», i és en aquests actes «on es va poder constarar la presència de menors de curta edat».

Finalment, la denúncia posa de manifest que, per al PP, l'assistència de menors a accions d'aquest tipus suposen un «risc evident» per a la seva integritat física i benestar, i que també el comporta per al seu «desenvolupament personal i educatiu».

Cal recordar que el president del PPC, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest matí la denúncia a la Fiscalia de Menors per «l'ús de nens petits com a escuts humans» a les manifestacions. En roda de premsa, el popular ha criticat el «fanatisme» dels pares que porten els fills menors a tallar carreteres, una actitud que ha titllat d'«inadmissible» i «miserable».

En línies generals, Albiol ha dit que el que va tenir lloc aquest dimecres va ser una «vaga salvatge» on una minoria va afectar una majoria de catalans i ha esperat que aquells que van tallar les comunicacions «rebin la sanció més dura». El popular ha defensat que l'actuació policial va estar «a l'alçada de les circumstàncies» i ha afegit que si en algun cas es va produir alguna situació de «passivitat» la Delegació del govern espanyol i el propi cos policial ho tractarà.

tracking