Diari Més

García Albiol portarà a la fiscalia l'ús de menors com a «escuts humans» durant la vaga

El PPC critica el «fanatisme» de l'independentisme i espera que aquells que van tallar les comunicacions rebin les «sancions més dures» que permeti la llei

El president del PPC, Xavier García Albiol, mostrant un paper amb una piulada del PSC.

García Albiol portarà a la fiscalia l'ús de menors com a «escuts humans» durant la vagaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha anunciat que portarà davant la fiscalia de menors «l'ús de nens petits com a escuts humans» en les manifestacions d'aquest dijous amb motiu de la vaga general. En roda de premsa, el popular ha criticat el «fanatisme» dels pares que els condueix a portar els seus fills menors a tallar carreteres, una actitud que ha titllat d'«inadmissible» i «miserable». En línies generals, Albiol ha dit que el que va tenir lloc ahir va ser una «vaga salvatge» on una minoria va afectar una majoria de catalans i ha esperat que aquells que van tallar les comunicacions «rebin la sanció més dura». El popular ha defensat que l'actuació policial va estar «a l'alçada de les circumstàncies» i ha afegit que si en algun cas es va produir alguna situació de «passivitat» la Delegació del govern espanyol i el propi cos policial ho tractarà.

Albiol ha assegurat que no permetrà que continuï aquest tipus d'actuacions per part de progenitors, i també d'alguns mestres ha dit, i per això ha explicat que han recopilat fotografies de les protestes on es poden veure els menors però també identificar els seus pares per tal que la fiscalia actuï. Contra ells, espera que hi hagi la «repulsa més contundent» dins del marc legal vigent. «Molt patètic i molt penós», ha dit Albiol sobre el comportament d'aquests pares.

El popular ha criticat l'aturada d'aquest dimecres en considerar que tot i que era legal era «del tot il·legítima» i responia «a la voluntat de manipular políticament la societat catalana». Ha afegit que els plantejaments que la defensaven són «inadmissibles per a les persones de seny» i ha mostrat el seu suport a la «gran majoria de catalans perjudicats per una minoria radical».

A aquest els ha dit que «hauran de pagar les conseqüències» ja que ha explicat que la policia estatal, la Guàrdia Civil i els Mossos van portar a terme més de 200 actuacions, entre les que hi ha persones identificades i retingudes, i que tota aquesta informació es portarà a l'Audiència Nacional per tal que prengui les decisions que consideri oportunes «davant d'aquests violents».

En ser preguntat sobre quina creia que havia de ser la resposta davant d'actuacions com l'ocupació de les vies de tren, Albiol ha dit que a ell li agradaria que els hi caigui «la sanció més severa» per bloquejar les comunicacions.

El popular ha dit que el que va passar aquest dimecres 8 és «descriptiu» del que passaria en una Catalunya independent, que estaria manada per aquests «bàrbars» i «irresponsables». Ha mostrat la seva sorpresa perquè partits com ERC i el PDeCAT «es felicitessin, alegressin i participessin d'aquestes mobilitzacions» i ha resumit que demostren perquè la independència és «perjudicial» per al conjunt dels catalans.

El popular ha anat més enllà i ha tornat a dir que també hi ha un problema al món educatiu. Tot i especificar que no es refereix al conjunt del sistema educatiu, sí que ha afirmat que els hauria de fer reflexionar el fet que un dels àmbits amb major seguiment de la vaga sigui l'ensenyament públic. «Que el sector que va seguir més una vaga convocada per un terrorista, siguin els educadors del sector públic, ens ha de fer reflexionar», ha dit.

Crítiques a Cs i defensa de l'actuació policial

D'altra banda, ha criticat el comportament «irresponsable i deslleial» de Cs sobre l'actuació policial, després que la seva líder a Catalunya, Inés Arrimadas, censurés «l'alegria i satisfacció» de l'Estat per l'actuació policial. «No és bo per a la democràcia que Cs es posi al costat de l'independentisme, al costat de Puigdemont, buscant la mateixa foto per una qüestió electoral», ha dit, en al·lusió al que el que volia Cs són «imatges de tensió per esgarrapar uns vots».

Per contra, Albiol ha defensat aquesta actuació policial assegurant que aquesta va ser «efectiva» i que dels 70 talls de comunicacions que hi havia a les sis del matí només en quedaven 6 al migdia. Ha dit que si s'hagués posat mig miler de policies a les vies dels trens potser s'hagués evitat la seva ocupació però ha afegit que això hagués perjudicat a la resta de ciutadans.

tracking