Diari Més

Forcadell declara durant més de dues hores al Tribunal Suprem

Lluís Maria Corominas és el següent en comparèixer davant el jutge instructor i els fiscals

Carme Forcadell en la seva arribada al Tribunal Suprem aquest 9 de novembre.

Forcadell i els membres de la Mesa arriben al Suprem per declarar per rebel·lió, sedició i malversacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha declarat durant dues hores i 15 minuts davant el Tribunal Suprem. Ha estat la primera dels sis investigats en donar explicacions davant del jutge instructor, Pablo Llarena, i els fiscals Fidel Cadena i Consuelo Madrigal (exfiscal general de l'Estat). Fonts de la fiscalia han confirmat que Forcadell ha respost a les preguntes del ministeri públic. El proper en comparèixer davant el Suprem és l'exvicepresident primer de la Mesa, Lluís Maria Corominas, que està assistits pels lletrats Xavier Melero i Judit Gené. Faltarà per declarar Anna Simó, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet.

Fonts de la Fiscalia han confirmat que fins que no s'hagi pres declaració a tots sis investigats no es farà la vista per demanar mesures cautelars. Per tant, no es coneixerà fins al final de les declaracions si la fiscalia demana presó incondicional o alguna altra mesura (com presó eludible amb fiança, retirada de passaport o compareixences al jutjat). Llavors, faltarà encara que el jutge es pronunciï i plasmi la decisió en una resolució judicial.

Forcadell ha acabat de declarar quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia. Seguidament, ha comparegut davant el jutge Llarena i els fiscals Fidel Cadena i Consuelo Madrigal l'exvicepresident primer de la Mesa, Lluís Maria Corominas.

Corominas va deixar de formar part de la Mesa al juliol, quan va passar a ser president del grup Junts pel Sí al Parlament. La crisi de Govern que va fer que el llavors president del grup, Jordi Turull, ocupés el lloc de conseller de la Presidència. Això va obligar a Junts pel Sí a buscar un nou cap de files, que va ser Corominas. En el seu lloc, de la Mesa va entrar Lluís Guinó.

tracking