Diari Més

Espadaler defensa la llista amb el PSC i abandona el referèndum pactat

L'exconseller d'UDC assegura que Units per Avançar té l'objectiu de referendar un nou marc de relacions acordat amb l'Estat

Imatge d'arxiu de Ramon Espadaler quan encara la seva formació es denominava Unió.cat

Espadaler defensa la llista amb el PSC i abandona el referèndum pactatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exconseller i exlíder d'UDC Ramon Espadaler ha defensat l'acord amb el PSC per presentar-se en una mateixa llista el 21-D per «eixamplar l'espai de centre». «No som frontistes, no som independentistes. Som l'opció de reformar el marc legal de relacions amb Espanya i no som immobilistes», ha argumentat el número tres de la llista del PSC en diverses entrevistes a mitjans de comunicació. Espadaler ha afegit que l'acord no significa que el PSC hagi anat al centre ni Units per Avançar a l'esquerra, sinó que es comparteix la necessitat de «fer pinya per eixamplar l'espai de centre que pretén canviar el marc de relacions amb Espanya». A diferència d'Unió, Units per Avançar no defensa un referèndum pactat, sinó que aposta per sotmetre a referèndum l'acord que s'arribi amb l'Estat.

Espadaler ha volgut deixar clar que l'aliança electoral amb el PSC és una qüestió per a aquesta legislatura i per aquest moment i que «no hi ha voluntat de perpetuar-ho en el temps ni extrapolar-ho en altres àmbits electorals».

Tot i les diferències entre Units per Avançar i el PSC, Espadaler ha subratllat que els uneixen més aspectes que les preocupen com la fractura social i la situació de l'economia. «Ens preocupa que les institucions d'autogovern hagin acanat amb la pell i els ossos», ha afegit.

Preguntat per si l'incomoda com a exconseller del Govern que el PSC hagi donat suport a l'aplicació del 155, Espadaler ha recordat que l'únic senador socialista català, José Montilla, no va votar i que els socialistes han pressionat perquè els mitjans de comunicació públics quedin al marge de la intervenció de l'Estat. En aquest context, s'ha mostrat contrari al 155 i l'ha qualificat de «mesura molt extrema».

tracking