Diari Més

El PPC proposa a PSC i Cs punts comuns als programes pel 21-D en contra d'un referèndum i d'un govern independentista

Albiol critica el PSC per incorporar Espadaler a les seves llistes i alerta que aquest no és el camí

El president del PPC, Xavier García Albiol, mostrant un paper amb una piulada del PSC.

El PPC proposa a PSC i Cs punts comuns als programes pel 21-D en contra d'un referèndum i d'un govern independentistaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha proposat a Cs i PSC incorporar punts comun als seus programes electorals on es comprometin a no donar suport a un govern independentista, a rebutjar un referèndum il·legal o que proposi la independència de Catalunya i a permetre un govern alternatiu a l'independentisme després del 21-D. El popular ha demanat als dos parits «que tinguin les idees molt clares» i que deixin «molt clar per escrit» als seus programes aquesta voluntat. Ha lamentat però que sembla que el PSC no va per aquest camí després de saber-se que incorpora l'exconseller i exlíder d'Unió Ramon Espadaler a les seves llistes. Albiol ha dit que els socialistes han «fitxat un independentista» i li ha recordat que Espadaler va participar de la consulta del 9-N i n'era els responsable dels Mossos.

Albiol ha instat PSC i Cs a «assumir compromisos públics» per tal que els seus votants sàpiguen què farà cada partit. Per això, i després d'especificar que encara no ho havia parlat amb ells, ha proposat a les dues formacions portar «un, dos o tres punts» comuns als seus programes electorals amb certs compromisos. «Deixar molt clar si cal per escrit que no pactarem amb els partits independentistes, que no permetrem un referèndum i que volem avançar en tornar la normalitat i institucional a la Generalitat i la recuperació econòmica», ha detallat. En aquest sentit, els ha instat a signar-ho per escrit si cal.

En aquest sentit, ha reiterat que és necessària la unió de les tres forces davant de l'independentisme: «El PSC no ho podrà fer sol, Cs no ho podrà fer sol i el PPC no ho podrà fer sol». Així, ha esperat que després del 21-D aquesta aliança sigui possible per tal que el proper govern de Catalunya no sigui independentista: «L'única possibilitat que tenim és anar de l mà el 21-D».

Albiol ha expressat però la seva preocupació davant les darreres actuacions del PSC i, en especial, l'acord entre aquesta formació i Units per Avançar de cara el 21-D. Per al popular, la incorporació d'Espadaler a les llistes del PSC com a numero tres fa que els socialistes «posin les cartes sobre la taula» i ha apuntat que amb la incorporació d'un exmembre del govern de Mas i que estava al capdavant dels Mossos quan es va organitzar el 9-N demostra que el PSC «aposta de manera molt clara per tornar cap a espais d'aproximació cap a posicionaments que han portat Catalunya a la radicalitat». Per això, els ha instat a no continuar per aquesta «perillosa» direcció.

En el seu cas, ha explicat que les llistes del PPC de cara als comicis del 21-D no estan tancades i que esperen fer-ho en les properes hores. Ha dit que hi pot haver alguna «sorpresa important» però ha asseverat que «a diferència del PSC, el PPC no ha anat a buscar cap independentista».

tracking