Diari Més

El magistrat del Suprem acorda presó eludible amb fiança de 150.000 euros per a Forcadell

El jutge deixa en llibertat, sota fiança de 25.000 euros, els membres de la Mesa, Corominas, Guinó, Simó i Barrufet, que els hauran d'ingressar en un termini de 7 dies

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entrant amb el seu advocat, Andreu van den Eynde, al Suprem, aquest 9 de novembre.

El jutge acorda presó eludible amb fiança de 150.000 euros per a ForcadellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha acordat presó eludible amb fiança de 150.000 euros per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, segons han confirmat a l'ACN fonts jurídiques. La decisió contradiu la petició de la Fiscalia, que havia sol·licitat presó incondicinoal per a la presidenta del Parlament. Forcadell haurà d'ingressar en un centre penitenciari fins que aboni la quantitat de la fiança.

Pel que fa a Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet, el jutge els deixa lliures però els dona 7 dies per ingressar fiances de 25.000 euros cadascun. Pel que fa a Joan Josep Nuet, el jutge ha decretat la seva llibertat sense cap mesura cautelar.

A Corominas, Guinó, Simó i Barrufet els obliga a comparèixer setmanalment al jutjat més proper al seu domicili o al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a lliurar el passaport abans d'aquest divendres a les 14 hores, i a no sortir de territori espanyol. Forcadell tindrà les mateixes mesures cautelars quan hagi sortit de presó.

Llarena, en canvi, no ha demanat als membres sobiranistes de la Mesa del Parlament la fiança de 6,2 MEUR que reclamava la fiscalia.

tracking