Diari Més

UGT i CCOO convoquen dues concentracions dimecres al migdia i a la tarda

Les concentracions responen a una «mobilització pels drets i llibertats» per demanar la llibertat del vicepresident, els set consellers i els president de l'ANC i Òmnium

alt

Manifestació davant la Subdelegació del Govern a Tarragona durant la vaga general del 3 d'octubre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT i CCOO no s'han adherit a la vaga d'aquest dimecres però han convocat dues concentracions a les dotze del migdia i a les sis de la tarda a tots els pobles i ciutats de Catalunya, segons han indicat conjuntament en un comunicat. Les concentracions d'aquest 8-N responen a una «mobilització pels drets i llibertats» per demanar la llibertat del vicepresident i els set consellers del Govern, destituït per l'executiu espanyol, i els presidents de l'ANC i Òmnium i reclamar al Senat que retiri l'aplicació de l'article 155. Els sindicats consideren que la ciutadania de Catalunya s’enfronta a «polítiques autoritàries molt greus» per part del govern del PP, «que són responsables d’un conflicte polític, institucional i, ara, impròpiament jurídic».

CCOO i UGT han manifestat la seva voluntat de col·laborar amb els espais unitaris i inclusius que treballin pels drets i llibertats i consideren que la resposta «ha de ser de cívica i ha d’involucrar el conjunt de la ciutadania». En aquest sentit, han demanat als afiliats «l'exerciu actiu de la ciutadania cívica, crítica i lliure, i la participació en debats en els seus àmbits d’organització i que, en conseqüència, prenguin personalment les decisions polítiques que creguin convenients».

Els sindicats majoritaris recorden que han fet propostes concretes de negociació per a la resolució del conflicte «que exclouen posicionament unilaterals i rígids».

A més de les dues concentracions d'aquest dimecres, els dos sindicats han donat suport a la manifestació de l'11 de novembre convocada per l'ANC i Òmnium conjuntament amb la Taula per la Democràcia i també han convocat tres concentracions més per als dimecres 15-N, 22-N i 29-N davant les seus dels dos sindicats o davant els ajuntaments.

tracking