Diari Més

Dimiteixen vuit membres del Consell Ciutadà de Podem Catalunya

Àngels Martínez Castells encapçala la llista de de dimissionaris en «protesta pel tracte» de la direcció estatal a l'exsecretari general català, Albano Dante Fachin

Àngels Martínez Castells, que ara ha abandonat Podem Catalunya, va protagonitzar una de les imatges del procés, retirant banderes espanyoles al Parlament, el 6 de setembre passat.

Dimiteixen vuit membres del Consell Ciutadà de Podem CatalunyaPere Francesch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit membres del Consell Ciutadà de Podem Catalunya han presentat aquest dimarts la seva dimissió després de la marxa del fins aquest dilluns secretari general de la formació catalana, Albano Dante Fachin. Dimiteixen «en protesta pel tracte» a Fachin per part del Consell Ciutadà Estatal, i pel «menyspreu» a les decisions preses per la direcció catalana. A través d'un comunicat intern, apunten que un motiu més per marxar és la «falta de garanties democràtiques» a la consulta interna sobre la coalició amb CatComú de cara el 21-D, una consulta que finalitza aquest dimarts, «sense la mediació» de la direcció catalana. També es queixen del «tancament de l'accés a les eines telemàtiques» de treball. Entre els signants, hi ha la llista Àngels Martínez Castells, diputada d'aquesta última legislatura al Parlament per CSQP, i encarregada fins ara de la secretaria d'Economia. Fonts properes no descarten més dimissions els propers dies.

A banda de Martínez Castells, també marxen del Consell Ciutadà de Podem Laura Haba, secretària de Municipalisme; Alberto Quiñones, responsable de Comunicació; Paulino Gracia, de Sanitat; Susana Rodríguez, d'Organització a Tarragona; J. Vicent Pruñonosa, responsable d'Educació; Pablo Daglio, també de Municipalisme; i Mireia Palau, membre del Consell.

La seva renúncia a la direcció de Podem arriba després que fes el pas aquest dilluns Albano Dante Fachin, que també va deixar la militància. Fachin va assegurar aquest dilluns que abandonava el càrrec per «coherència» després de la «intervenció» de la direcció estatal sobre la delegació catalana i arran d'un «gir de 180 graus» en la política dels de Pablo Iglesias. Va assegurar que no pretenia «fitxar» per a cap llista d'un altre partit tot i que va admetre converses amb formacions com ERC, la CUP i Procés Constituent per buscar un «preacord» de cara les eleccions del desembre. Fachin va explicar que buscaria complicitats a l'esquerra a través d'un «partit instrumental». Una posició política que podrien seguir ara els dimissionaris d'aquest dimarts, apunten les mateixes fonts.

Les vuit dimissions han arribat després que el Consell Ciutadà de Podem es reunís dilluns al vespre i proposés que els membres restants de la direcció catalana actuessin com a gestora per pilotar el partit fins a la propera assemblea ciutadana. Per fer-se efectiva, aquesta decisió interna necessitarà, però, l'aval de la direcció estatal de Pablo Iglesias.

El Consell Ciutadà Català és l'òrgan encarregat de debatre, decidir i executar la direcció política de Podem a Catalunya entre assemblees ciutadanes ordinàries.

El dur comiat de Lluís Rabell a Albano Dante Fachín:

tracking