Diari Més

Puigdemont a 'The Guardian': «Defensarem els nostres drets fins al final»

El president assegura en un article al diari britànic que la democràcia «està en joc» i critica els «abusos inacceptables» de la justícia espanyola

Article de Carles Puigdemont a 'The Guardian'.

Puigdemont a 'The Guardian': «Defensarem els nostres drets fins al final»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president Carles Puigdemont ha denunciat en un article al diari britànic The Guardian la «brutal ofensiva judicial» de l'Estat espanyol per «empresonar massivament i criminalitzar els que promouen idees polítiques».«Defensarem els nostres drets fins al final, perquè hi ha molt més en joc que el nostre futur personal. Hi ha en joc la democràcia», ha dit Puigdemont. En el text, publicat aquest dilluns, el president lamenta els «abusos inacceptables» de la justícia espanyola, que diu que «està al servei de l'agenda política» del govern espanyol. «Els casos legals contra els líders catalans contenen tantes irregularitats que és difícil creure que els acusats puguin comptar amb qualsevol garantia formal», ha indicat.

«Hi ha una clara manca d'independència i neutralitat, amb els vincles entre la judicatura i el govern visibles per a tothom», ha denunciat Puigdemont al diari The Guardian. Segons ha dit, ell té «el deure de reclamar justícia per a tots, justícia real». I per aconseguir-ho, cal «un escrutini des de l'estranger», com el procés obert ara a Bèlgica. «Aquesta atenció ha de servir, per sobre de tot, per exigir una solució política i no judicial al problema», ha dit.

Puigdemont ha assegurat que «actuant de manera arbitrària, no-democràtica» i, des del seu punt de vista, «il·legal», l'Estat «va decidir dissoldre el parlament de Catalunya a mitja legislatura, cessar el president i el govern català i intervenir l'autogovern i les institucions».

Pel president, és una «vergonya colossal» que els líders independentistes, d'un projecte que va tenir un gran suport a les urnes, «facin front a 30 anys de presó» i que alguns, com els consellers i el vicepresident, ja estiguin tancats.

«Algú creu que el govern català cessat pot esperar un judici just i independent, sense pressions polítiques o mediàtiques? Jo no. I per això, més enllà de continuar defensant la legitimitat dels nostres actes polítics, defensarem el nostre dret a voler la independència de Catalunya i un model de societat en què ningú tingui por del poder de l'Estat», ha dit Puigdemont.

Puigdemont ha reclamat amb l'article que «prevalgui la voluntat de la majoria dels ciutadans» i que es respectin «els drets fonamentals inclosos en els tractats internacionals».

«El govern espanyol ha d'honorar el que havia dit tantes vegades durant els anys del terrorisme: acabeu amb la violència i podrem parlar de tot. Nosaltres, els defensors de la independència de Catalunya, mai hem optat per la violència, al contrari. Però ara ens trobem que mentien quan van dir que es pot parlar de tot», ha lamentat.

tracking