Diari Més

Els agents desplaçats a Catalunya tornen a la seva destinació

L'AUGC reitera el suport als policies que s'han enfrontat a «situacions de fustigació i menyspreu»

El vaixell atracat a Tarragona és el creuer turístic GNV Azzura.

Atraca al Port de Tarragona un vaixell enviat per Interior per allotjar forces policialsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) informa en un comunicat que una part dels agents desplaçats a Catalunya des d'abans de l'1 d'octubre han rebut la comunicació per tornar a la seva destinació d'origen. Segons indica l'associació en un comunicat, «es tracta d'un final de comissió, no d'un descans» amb què es dona per «finalitzada» la seva comesa a Catalunya. Segons el comunicat, el final de comissió significa que, en cas que un d'aquests agents hagués de tornar a Catalunya, s'hauria de nomenar una nova comissió de servei. Per als agents que continuaran a Catalunya, l'AUGC en reclama la millora de les «condicions de vida». L'associació també reitera el suport als guàrdies civils que han estat destinats a Catalunya, que han hagut d'enfrontar-se a «situacions de fustigació i menyspreu».

L'AUGC celebra en el comunicat l'«inici de la tornada a la normalitat» dels agents que portaven més d'un mes fora dels seus llocs habituals de treball i residència, «allunyats dels familiars i vivint, en molts casos, en condicions deficients», subratlla. L'associació felicita els agents que han desenvolupat les seves funcions a Catalunya durant aquestes setmanes i recorda la sol·licitud al Ministeri de l'Interior perquè els concedeixi les condecoracions al Mèrit Civil. L'AUGC demana que els agents rebin com abans millor les quantitats que encara se'ls han de pagar per aquests serveis.

El Ministeri de l'Interior ha informat aquest dilluns que començava la segona fase de relleus dels agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil comissionats a Catalunya i que tenia previst mantenir un dispositiu especial reforçat a Catalunya fins a les eleccions convocades pel 21 de desembre.

tracking