Diari Més

Catalá diu que el govern espanyol no es planteja «en absolut» la il·legalització de partits de cara al 21-D

El ministre de Justícia s'ha mostrat convençut que l'ordre europea de detenció europea i trasllat «acabarà resolta favorablement»

Imatge de pla mig del ministre de Justícia, Rafael Catalá, a un esmorzar informatiu el 17 d'octubre de 2017.

El ministre de Justícia afirma que les eleccions no aturarien el 155ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dilluns que el govern espanyol no es planteja la il·legalització de partits de cara a les eleccions del 21 de desembre. «Per part del govern, em sembla que en aquest moment, en la realitat política actual no hi ha en absolut cap plantejament entorn a procediments d'il·legalització de partits polítics», ha afirmat Catalá durant una intervenció al Fòrum Europa des de Bilbao. El ministre ha assenyalat que tots els membres del Govern destituït mantenen els seus «drets polítics intactes» i podran ser candidats a les eleccions, segons ha apuntat.

El ministre de Justícia ha puntualitzat que la inhabilitació precisa d'una sentència judicial i «no hi ha temps material perquè s'adopti una decisió d'aquestes característiques».

Així mateix, el ministre ha considerat que «no són comparables» els procediments oberts a l'Estat i a Bèlgica contra els membres del Govern destituït i, en aquest sentit, ha dit, les mesures cautelars «tampoc poden ser comparables» després que la justícia belga hagi deixat en llibertat i sense fiança Puigdemont i quatre consellers destituïts. No obstant, Catalá s'ha mostrat convençut que l'ordre europea de detenció europea i trasllat a Espanya del president Carles Puigdemont i els consellers, destituïts pel govern espanyol, Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig, «tindrà un bon final», «acabarà resolta favorablement» i tots ells, ha dit, «es presentaran davant els tribunals espanyols».

tracking