Diari Més

Millo menysté una llista unitària i creu que la «fórmula inventada el 2015 ha acabat i fracassat»

El delegat del govern espanyol demana a Puigdemont que «torni, doni la cara i assumeixi la seva responsabilitat davant la justícia»

Imatge d'arxiu del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo,  celebrarà el dia de la Constitució a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha menystingut una possible llista unitària del món independentista de cara a les eleccions del 21 de desembre. «Aquesta fórmula que es van inventar el 2015 ha acabat i ha fracassat. Ara estem a les portes d'una nova etapa a Catalunya, il·lusionant, que farà que cada partit es presenti amb el seu programa electoral», ha assenyalat Millo al programa 'Converses' de Cope Catalunya i Andorra. «El procés ha tocat punt final i estic convençut que hi ha una majoria de catalans que no vol repetir l'aventura. Que en tenen prou i que només volen estabilitat, garanties i que Catalunya funcioni com la resta d'Espanya», ha continuat el delegat del govern espanyol. Millo també ha aprofitat per enviar un missatge directe a Puigdemont i li ha demanat que «torni, doni la cara i assumeixi la seva responsabilitat davant la justícia». «Que pensi en el bé comú del conjunt dels catalans, recuperi el seny i toqui de peus a terra», ha reblat el delegat del govern espanyol.

Preguntat sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, el delegat del govern central ha considerat que ha estat una actuació «contundent» i que «ha descol·locat molt» al Govern català destituït. «Ara s'han d'inventar arguments i recursos per tal d'intentar fer creure que l'estat és repressor, opressor, que no respecta els drets humans...», ha enumerat Millo, que ha afirmat que el 155 «té un inici i un final». «Un final que només passa per la restauració de l'ordre constitucional a Catalunya», ha reiterat el delegat del govern espanyol a Catalunya. De fet, Millo avisa que si l'independentisme torna a guanyar les eleccions del 21-D i continua amb el mateix programa es prorrogarà el 155. «Algú em preguntava: i si guanya un partit que l'endemà vol tornar a fer el mateix que ha fet aquest Govern en els darrers dos anys? És una pregunta que es contesta sola: seríem en el mateix lloc on som ara. És lògic que automàticament s'aplicarien les mateixes mesures», ha respost el delegat.

tracking