Diari Més

Vila sortint de la presó: «Demano a Rajoy que prengui la iniciativa política perquè això no es resol des dels jutjats»

Assegura que tots els consellers empresonats a Estremera estan «serens» i denuncia que estar privat de llibertat és una «situació extrema»

L'exconseller Santi Vila, acompanyat de la seva advocada, sortint de la presó de Estremera, aquest  divendres 3 de novembre.

Vila sortint de la presó: «Demano a Rajoy que prengui la iniciativa política perquè això no es resol des dels jutjats»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller destituït Sant Vila ha sortit de la presó d'Estremera i ha llençat un missatge als dirigents polítics espanyols. Vila ha demanat a les forces polítiques de l'Estat que intercedeixin per «posar fi a una situació tan terrible amb polítics empresonats» i també ha apel·lat al president espanyol, Mariano Rajoy, i als presidents del Congrés, Ana Pastor, i del Senat, Pío García-Escudero, per tal que prenguin «la iniciativa política». «Els demano que prenguin partit perquè això des dels jutjats no ho resoldrem», ha manifestat. Vila afirma que tant ell com els altres consellers destituïts estan «serens» però que estar privat de llibertat és una situació «extrema». «Em trobo bé, fatigat i commogut de veure companys que no poden ni compensar la seva situació amb una fiança, és terrible», ha manifestat. El conseller destituït ha comparegut acompanyat per una lletrada del bufet de Pau Molins i ha abandonat la presó escortat per dos vehicles policials sense logotipar.

El conseller destituït Sant Vila ha abandonat la presó d'Estremera després de pagar una fiança de 50.000 euros. Vila ha sortit a peu del centre penitenciari, on va ingressar dijous a les deu de la nit, i en companyia d'una lletrada del bufet de Pau Molins. Abans de pujar el cotxe, s'ha adreçat on estaven tots els mitjans de comunicació.

Vila ha assegurat que tant ell com els altres sis consellers empresonats a Estremera estan bé. «Estem serens, és una situació desoladora i terrible, s'han pres unes mesures desproporcionades», ha criticat.

També ha aprofitat per llençar un missatge als dirigents polítics espanyols. «Confiem que al final tots ens conjurem per posar fi a una situació tan terrible que el conjunt dels demòcrates de tot el món no pot entendre», ha explicat.

En aquest sentit, s'ha dirigit directament al president espanyol, Mariano Rajoy, i als presidents del Senat i el Congrés per demanar-los que «prenguin la iniciativa política». «Això als jutjats no ho resoldrem», ha manifestat. El mateix missatge ha adreçat a la resta de forces polítiques espanyoles. «Els demano que intercedeixin i posin fi a una situació tan terrible amb polítics empresonats», ha afegit.

Vila assegura que està «fatigat» però que abandona la presó «commogut» per veure que la resta dels seus companys de Govern no han tingut l'opció d'eludir la presó amb una fiança (opció que la magistrada Lamela només va acordar per a Vila).

tracking