Diari Més

Les defenses dels 'Jordis' argumenten que no hi ha reiteració delictiva perquè la situació polícia ha canviat

Els advocats de Sànchez i Cuixart remarquen que els fets produïts al Parlament i la posterior activació del 155 s'han dut a terme sense la participació dels dirigents empresonats

L'advocat de Jordi Sànchez, el lletrat Jordi Pina, entrant a l'Audiència Nacional per assistir a la vista sobre el recurs interposat contra el seu empresonament.

Les defenses dels 'Jordis' argumenten que no hi ha reiteració delictiva perquè les circumstàncies polítiques han canviatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'advocat que representa el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha argumentat aquest divendres davant la sala de l'Audiència Nacional que tracta el recurs sobre l'empresonament del seu client i el del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que la situació política a Catalunya ha canviat, amb la declaració unilateral d'independència al Parlament i la posterior activació de l'article 155. El lletrat Jordi Pina ha explicat als mitjans que amb la nova situació política, produïda mentre Sànchez es trobava a presó «no es pot mantenir la tesi que pot realitzar determinades actuacions de reiteració delictiva».

Pina ha explicat que aquest dilluns la secció segona de l'Audiència Nacional tractarà la qüestió de competència plantejada per les defenses. Preguntat sobre si una ordre de detenció europea contra el president Puigdemont podria afectar a la causa de Cuixart i Sànchez, l'advocat ha manifesta que «espero i confio» que no afecti perquè la Fiscalia en cap moment va sol•licitar presó per risc de fuga. Al respecte també ha remarcat que els dos dirigents varen comparèixer els passats dies 6 i 16 d'octubre, sense eludir les seves obligacions.

El lletrat ha informat que la Fiscalia s'oposa a la sortida en llibertat de Sànchez i Cuixart i ha confiat en els arguments dels recursos i en el fet que la sala d'apel•lacions és una sala diferent que pot decidir «no anticipar una pena que no sabem si arribarà demà».

Sànchez es troba «íntegre, sencer i confiat»

Pina no ha volgut entrar a valorar la decisió de la jutgessa Lamela d'enviar a presó part del Govern destituït i ha dit que tot i que aquest dijous va visitar Jordi Sànchez a la presó la visita es va produir al matí i, per tant, aquesta decisió no es coneixia.

L'advocat ha explicat que ha vist Sànchez «íntegre i sencer» i amb la confiança que els arguments esgrimits prosperin i es pugui acordar aviat la seva llibertat.

tracking